Milităm pentru vaccinare, dar cine plătește? Personalul din centrele cărășene încă așteaptă banii pe luna aprilie!

Peste 200 de medici, asistenți și registratori din centrele de vaccinare cărășene încă așteaptă să își primească banii pe luna aprilie. Ministerul Sănătății îi obligă să facă voluntariat!

Indiferent dacă sunt sărbători legale sau zile de sâmbătă și duminică, sistemul îi obligă pe medicii, asistenții și registratorii din centrele de vaccinare să fie la datorie. Pentru că, nu-i așa, românii trebuie să se imunizeze orice ar fi. Dar pe cei care petrec zilnic ore bune la muncă cine îi plătește? Ministerul Sănătății uită de ei chiar și luni întregi.

În Caraș-Severin, de exemplu, este pentru a doua oară când cei 215 angajați din centrele de vaccinare își așteaptă banii. În 15 iunie, cei 73 de medici, 105 asistenți medicali și 37 de registratori din 12 centre ar trebui să primească veniturile aferente pentru luna mai, însă Ministerul nu le-a virat încă nici măcar banii pe aprilie! Am întrebat și reprezentanții Direcției de Sănătate Publică a județului Caraș-Severin despre situația celor de la care statul doar cere, dar nu le oferă drepturile. Răspunsul a fost că problema nu este una locală, situația fiind cam aceeași în toată țara, iar în privința banilor – tocmai au ajuns și se fac ordinele de plată. Banii vor ajunge la primării, care ulterior îi vor trimite spre centre.

leader board 728 x 90 px

Nu este însă prima dată când cei din centrele de vaccinare așteaptă să fie plătiți. Oamenii au fost lăsați fără bani chiar de Paște, atunci când încă așteptau să primească indemnizațiile aferente lunii martie. Ca o bătaie de joc din partea celor care strigă din toți rărunchii să ne vaccinăm în masă, banii le-au intrat în prima săptămână după sărbătorile pascale…

CITEȘTE ȘI: Bani cu întârziere! Ministerul Sănătății a uitat de centrele de vaccinare din Caraș-Severin?