Bani cu întârziere! Ministerul Sănătății a uitat de centrele de vaccinare din Caraș-Severin?

whatsapp image 2022 10 03 at 13.25.51 (2)

Imunizare pe burta goală în jumătate dintre centrele de vaccinare din Caraș-Severin. Personalul nu și-a primit banii pentru luna martie. Neplătite tot de atunci sunt și cheltuielile materiale.

Ministerul Sănătății pare să fi uitat de plățile pe care trebuia să le onoreze pentru activitatea de imunizare din Caraș-Severin. Problema există în cel puțin 8 din cele 16 centre de vaccinare, acolo unde salariile și cheltuielile materiale efectuate de primării în luna martie încă nu au fost decontate de Ministerul Sănătății. În această situație se află centrele din Bocșa, Bozovici, Ezeriș, Oțelu Roșu, Slatina Timiș și cele 3 din Reșița.

Direcția de Sănătate Publică a județului, prin purtătorul de cuvânt, Daniel Botgros, anunță că astăzi, în 29 aprilie, banii (418.504 lei) pentru cele 8 centre au ajuns în instituție de la Minister, iar în perioada următoare se vor face plățile către primării care vor achita, la rândul lor, salariile către personalul de vaccinare și, desigur, își vor reține banii pentru cheltuielile efectuate luna trecută. Cum întreaga procedură durează, iar România este în prag de sărbătoare, este clar că oamenii nu vor primi banii pe luna martie înainte de Paște.