Campania de vaccinare, anevoioasă în Caraș-Severin! Doar 20% dintre persoanele eligibile s-au imunizat

Peste 5 milioane de doze de vaccin anticoronavirus au fost administrate la nivel național, mai puțin de 65.000 dintre ele – în Caraș-Severin. Din totalul de circa 200.000 de cărășeni eligibili pentru vaccinare, număr anunțat de Prefectura județului, doar 20% s-au imunizat din luna decembrie până acum.

Campania de vaccinare decurge extrem de greu în Caraș-Severin. Județul a utilizat doar 1,28% din totalul dozelor administrate la nivel național. Mai precis, 38.702 cărășeni s-au vaccinat până acum, 25.625 dintre ei – cu ambele doze. La nivel național, s-a depășit numărul de 5 milioane de doze folosite, 1,85 de milioane de persoane făcând deja și rapelul.

La finalul lunii martie, în cadrul unei videoconferințe cu premierul Florin Cîțu, prefectul Cristian Gâfu a anunțat că la nivelul județului Caraș-Severin circa 200.000 de persoane sunt eligibile pentru a fi vaccinate. Prefectul Gâfu declara atunci că, până nu se ajunge la o rată de vaccinare de peste 60%, toţi cetăţenii trebuie să respecte în continuare regulile de prevenire a răspândirii virusului. Până acum, doar 19,35% dintre cărășenii eligibili s-au imunizat (dacă numărul 200.000 ar fi cel exact), semn că mai este cale lungă până la eliminarea restricțiilor.

La nivel de Caraș-Severin erau disponibile ieri aproape 6.000 de locuri pentru vaccinare, peste 4.000 dintre ele pentru imunizarea cu Pfizer. Mai precis, fiecare dintre cele 16 centre de vaccinare deschise în județ avea libere câteva sute de locuri.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/