Vacanța îi protejează de frig pe elevi. Toate școlile din Timișoara sunt racordate la Colterm

Inspectorul școlar adjunct de Timiș, Cosmin Hogea, spune că toate școlile din Timișoara sunt racordate la Colterm. Copiii sunt acum în vacanță, însă dacă se vor întoarce la școală și sălile de clasă nu vor fi încălzite, consiliile de administrație ale unităților de învățământ pot dispune trecerea cursurilor în online. 

„Toate școlile din Timișoara sunt la Colterm. Există doar câteva corpuri ale unor școli cu centrală proprie, dar corpurile cu activități didactice, peste 90% sunt dependente de Colterm. Vacanța încă îi ține protejați pe elevi, dar peste o săptămână jumătate probabil se vor reîntoarce la școală și atunci iar vom avea problemele de infrastructură cunoscute.”, a spus Cosmin Hogea, inspectorul școlar adjunct de Timiș.

În cazul în care căldura va fi oprită în școli și la terminarea vacanței, consiliile de administrație ale unităților de învățământ pot decide, în baza unui ordin comun al miniștrilor Sănătății și Educației, desfășurarea cursurilor în online.

„Pe de altă parte, am văzut că există discuții să se modifice ordinul comun și să se revină la rata de infectare ca referință în hotărârea scenariilor de funcționare a instituțiilor de învățământ. Încă nu sunt definitivate aceste lucruri, așa că așteptăm să vedem direcția în care vom merge în perioada următoare.”, a mai precizat Hogea.