Primăria Luncavița vrea să lege comuna de Muntele Semenic

nicolae velescu

Din Luncavița și până pe Muntele Semenic sunt 25 de kilometri, dintre care 13 kilometri se află pe teritoriul administrativ al comunei, iar diferența – în patrimoniul Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva. Nicolae Velescu, primarul din Luncavița, intenționează să preia de la Romsilva diferența de 12 kilometri, legând astfel comuna de stațiunea turistică Semenic.

Velescu explică că drumul turiștilor care vin dinspre Băile Herculane și se îndreaptă către Semenic s-ar scurta cu aproximativ 50 de kilometri, iar comuna Luncavița ar putea fi introdusă astfel în circuitul turistic, existând interes din partea localnicilor pentru deschiderea de pensiuni agroturistice.

Mă interesează să ne dezvoltăm și pe parte turistică. Comuna Luncavița are un drum de acces până pe Semenic de 25 de km, din care 13 km sunt pe teritoriul nostru administrativ. Drumul este circulabil, se poate merge pe el și cu mașina mică. Pentru că de la limita UAT-ului intrăm deja în regimul silvic, îmi doresc, și sper să și reușim, pentru că am înțeles că trebuie dată și o hotărâre de Guvern în acest sens, ca cei de la Romsilva să ne predea o parte din acest drum, adică legătura până pe Semenic, iar noi să le dăm pădure la schimb. Pentru cei 13 km, care se află în administrarea noastră, vom depune proiecte pentru asfaltare, fie la Compania Națională de Investiții, fie pe Programul Național de Redresare și Reziliență. Astfel, vom introduce Luncavița pe harta turistică a județului, pentru că de la noi până la Herculane sunt 25 de km, iar până pe Semenic ar mai fi alți 25 km, în condițiile în care, acum, de la Herculane până pe Semenic sunt în jur de 100 de km. În comună avem o pensiune, dar și locuri frumoase de vizitat, iar locuitorii au posibilitatea de a caza turiștii în propriile case. Deci, cazarea, nu ar fi o problemă pentru noi.”, ne-a declarat primarul Nicolae Velescu.