Vacanţa de 300 de euro este cea mai căutată online. De către români!

Românii cu vârsta cuprinsă între 24 și 44 de ani au cel mai mare apetit pentru achiziția de vacanțe online. Căutările se fac de pe dispozitive mobile, atât telefoane, cât și tablete, peste 70% din vizitatori accesând ofertele de pe acestea.

Peste 75% din cei care au căutat pe www.concediu.com un pachet de vacanță sau cazare sunt persoane din categoria sus-menționată, informează Mediafax. „Românii au început să aibă încredere în agențiile de turism online și să achiziționeze pachete în doar câteva clickuri. La finalul lunii mai, peste 90% din achiziții reprezintă pachete complete, cazare și transport”, spune Mădălin Măncilă, managing director la Concediu.com.

Dacă în mediul offline (clasic), femeile sunt cele care fac cele mai multe achiziții, în cazul pachetelor turistice achiziționate online bărbații sunt mai activi, numărul căutărilor acestora fiind cu aproape 10% mai mare decât al femeilor. Cei mai interesați de vacanțele de vară sunt bucureștenii, urmați de clujeni, timișoreni și brașoveni. Peste 40% dintre aceștia au căutat pachete de vacanță cu avion ca mijloc de transport, iar perioada cea mai dorită a fost ultima săptămână din iulie și săptămâna 4-10 septembrie, pentru călătoriile în străinătate. Cele mai căutate destinații externe pe Concediu.com sunt: Nisipurile de aur, Halkidiki, Thassos, Corfu, Antalya și Creta.

Raportat la turismul intern, cele mai căutate perioade de călătorie sunt prima săptămână din iulie și mijlocul lunii august. Ca destinații, la mare căutare, în 40% dintre cazuri sunt Mamaia, Băile Felix, Băile Herculane, Sinaia, Neptun, Eforie Nord. „Când vorbim de turism intern, se caută full-sezonul, însă la extern turistul nu mai vrea neapărat iulie-august, cererea pentru iunie si septembrie fiind într-o proporție foarte mare”, spune Mădălin Măncilă.

Tariful mediu cel mai accesat este de 300 de euro de persoană, în timp ce doar 20% dintre cei care caută vacanțe online optează pentru un pachet de peste 2.000 de euro de persoană.

Proiectul turistic Concediu.com este dezvoltat de agenția de turism Millennium Tour. Concediu.com este un portal care permite rezervarea de pachete turistice integrale (cazare, transport, masă) de la mai mulți turoperatori, atât în străinătate cât și în România. Site-ul înglobează peste 3.000 de pachete turistice, în peste 40 de destinații, din care 80% sunt pentru destinații externe. Millennium Tour este o agenție de turism corporate travel, lansată pe piață în 1999. În 2005 a creat portalul de rezervări de bilete de avion, Paravion, care a fost cumpărat în 2006 de către fondul spaniol de investiții GED. La finalul anului 2016, cifra de afaceri a Millennium Tour a fost de aproximativ două milioane de euro.