Vin concediile de vară! Cât costă un „all inclusive“ în staţiunile din ţară?

explo 1000x200

Tot mai mulţi dintre cei care aleg să-și petreacă vacanțele în țară caută hoteluri care oferă servicii All Inclusive. Prețurile pornesc de la 1.020 de lei pentru un sejur de cinci nopți pe litoral. Bugetul mediu alocat pentru vacanța de vară în țară este de 250 de euro/persoană.

„Litoralul, mai ales stațiunile Mamaia, Eforie și Neptun-Olimp, Valea Prahovei și stațiunile balneoclimaterice sunt și în acest an cele mai căutate destinații pentru cei care își petrec vacanța de vară în țară. Bugetul mediu alocat în acest an pentru concediul în România este de aproximativ 250 de euro/persoană”, a precizat, pentru MEDIAFAX, Cosmin Marinof, director naţional de vânzări TUI TravelCenter/Eurolines.

Acesta spune că se observă o creștere a cererii pentru vacanțele All Inclusive și a numărului de hoteluri care oferă acest tip de servicii, cu 10% față de 2016. „Creșterea de vânzări a TUI TravelCenter pentru litoralul românesc se bazează îndeosebi pe solicitările tot mai numeroase pentru stațiunile din sudul litoralului”, arată Marinof.

Astfel, o camera dublă, în sistem All Inclusive (toate mesele, inclusiv băuturile) costă, prin agenția Eximtur, la un hotel de trei stele din Mamaia 1.019 lei pentru cinci nopți, în extrasezon, la început de iunie, și 1.731 de lei în vârf de sezon (iulie-august). Tot în sistem All Inclusive, tarifele la un hotel de cinci stele din Saturn încep de la 1.440 de lei/persoană pentru cinci nopți de cazare și ajung, în vârf de sezon, la 1.949 de lei.

La un hotel de trei stele din Băile Felix, cazarea cu mic dejun și tratament începe de la 140 de lei/zi/persoană și ajunge la 280 de lei în plin sezon. Pe Valea Prohovei, la Sinaia, la un hotel de trei stele, prețurile încep de la 160 de lei/dubla/noapte, cu mic dejun inclus și ajung, în vârf de sezon, la 210 lei. La Predeal, un sejur de șapte nopți la un hotel de trei stele, prin Dagecom, costă 1.000 de lei/dublă, la început de iunie.