Stațiunea Băile Herculane, luată cu asalt de turiști în minivacanța de Rusalii

casinoherculane by sungarden

Federația Patronatelor din Turismul Românesc a anunțat cifre record de turiști pentru minivacanța de Rusalii în stațiunile balneoclimaterice, stațiunea Băile Herculane fiind și ea în trend, deși, cel mai mare număr de turiști din acest segment au preferat Băile Felix.

Anul acesta, românii s-au bucurat de cinci zile de vacanţă datorită sărbătorii de Rusalii, care a venit în continuarea weekend-ului şi a Zilei Copilului. Cu toate acestea, sejurul mediu în această perioadă a fost de numai trei zile. Mai mult de 130.000 de români au profitat de zilele frumoase şi au achiziţionat pachete turistice în ţară, atât pe litoral, cât şi în staţiunile montane sau balneare.

Chiar dacă la munte s-au anunțat precipitații, 20.000 de români și-au rezervat o vacanță într-unul din hotelurile din stațiunile montane. Din estimările FPTR, aceștia au cheltuit pe vacanță în jur de 1,2 milioane de euro. La munte, cazarea a costat între 80 și 500 de lei de persoană. Cele mai căutate staţiuni au fost cele de pe Valea Prahovei. Peste 45.000 de români au preferat să meargă la pensiuni, cele din zona Bran, Moeciu, Mărginimea Sibiului fiind pe primul loc în topul solicitărilor. Pentru astfel de vacanțe, turiștii au plătit aproximativ 2,4 milioane de euro.

publicitate ziar expresb 1000x100 pizzeria Dimitrios 1000x100

Stațiunile balneare au fost și ele solicitate în această perioadă. Astfel, 15.000 de români au ales să-și petreacă vacanța la băi, unde au putut beneficia de programe speciale de tratament și relaxare. La Băile Felix, trei nopţi de cazare cu mic dejun, la hotel de patru stele cu spa, au costat 600 de lei. Per total, cei 15.000 de turiști au plătit pentru vacanță în stațiunile balneare aproape 700.000 de euro.

Deși FPTR nu are date exacte, atât Primăria Băile Herculane, cât și Poliția stațiunii au estimat că gradul de ocupare a fost de 100%. Cum stațiunea dispune de 5.000 de locuri de cazare și au fost turiști care au venit cu cortul sau la camping, este posibil ca numărul turiștilor să fie chiar mai mare de 5.000, ceea ce arată că o treime dintre cei care au ales turismul balnear, potrivit datelor FPTR, au ajuns în stațiunea de pe Cerna.

Sursă foto: Facebook

1000x100 untitled design set 970x90 px
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/