UPDATE. Ploile de până acum, o nimica toată?! Meteorologii au emis primul cod galben de vijelii din această vară!

timisoara capitala 2023 Alisia Columbonet 1000x100

Ploi însemnate cantitativ, grindină și vânt puternic cu aspect de vijelie. Asta anunță meteorologii pentru mai mult de 24 de ore. Atenționarea intră în vigoare în această seară.

Meteorologii ne anunță că nu scăpăm de ploile abundente. Ba mai mult, aceștia au emis un cod galben de averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului ce vor lua și aspect de vijelie şi pe arii restrânse căderi de grindină. Se vor înregistra cantităţi de apă care vor depăşi 20-30 l/mp și pe spații restrânse 50-70 l/mp.

Sub atenționarea meteorologilor se va afla cea mai mare parte a României, inclusiv județul Caraș-Severin, începând de astăzi, de la ora 18.00, până mâine, la ora 23.00.

UPDATE, ora 20,20

promovare banner maxagro

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a emis o nouă avertizare cod galben de inundaţii, valabilă până vineri!

Potrivit hidrologilor, ca urmare a precipitaţiilor prognozate, se pot produce, de miercuri până joi la ora 16.00, scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale, creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de atenţie pe râurile din bazine hidrografice din judeţele Hunedoara, Arad, Caraş-Severin şi Timiş.

Miercuri, ANM a emis un cod galben de ploi în majoritatea judeţelor din ţară, precipitaţiile putând atinge şi 70 de litri pe metrul pătrat.

publicitate tmc 640