Poliția de Frontieră din Oravița a mai dat o mega lovitură: a dat peste șapte refugiați amărâți! Țigările de frontieră sunt însă aproape imposibil de „mirosit”!

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Oraviţa se laudă cu o nouă lovitură grea pe care le-ar fi dat-o migranților din Orientul Mijlociu care caută o viață mai bună în Germania.

Bravii oameni ai legii au depistat ieri, ziua în amiaza mare, la frontiera cu Serbia, șapte cetăţeni din Irak și Siria, care au încercat să intre ilegal în România. „Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Oraviţa – I.T.P.F. Timişoara, în cooperare cu lucrători din cadrul Secției 8 Poliția Oravița, au declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale, în urma căreia au depistat pe raza localității de frontieră Oravița, șapte cetăţeni străini care se deplasau de la frontiera cu Serbia spre interiorul ţării”, ne informează Petre-Ionuţ Nicola, purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră.

În urma cercetărilor s-a stabilit că e vorba despre șase cetăţeni din Siria și unul din Irak, două femei și doi bărbați, cu vârste cuprinse între 19 și 57 de ani și trei minori, cu vârste cuprinse între 7 şi 17 de ani. În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat. Totodată, vor fi anunţate autorităţile de frontieră sârbe, în vederea cercetării în comun a evenimentului şi punerii în aplicare a acordului de readmisie.