„Va fi o alegere extrem de simplă și anume mă voi reîntoarce în PSD!”

banner website comunitatetm 1000 x 100 px final 01

Sorin Grindeanu a declarat că se va gândi „foarte serios” la invitația de a se reîntoarce în partid, lansată de PSD Timiș. Șeful ANCOM a precizat că, în februarie, Congresul trebuie să fie nu despre funcții ci despre ce vrea să facă formațiunea ca să redevină „motorul” care a fost.

Întrebat dacă este o variantă renunțarea la șefia ANCOM în favoarea unei reînscrieri în PSD și ulterior a unei candidaturi la Congresul din februarie, Grindeanu a spus că se va gândi la această opțiune. „O să mă gândesc foarte serios în aceste zile de sărbători. Le-am spus și foștilor mei colegi că, din perspectiva mea, Congresul din februarie nu ar trebui să fie despre cine, ci ar trebui să fie despre ce vrea să facă PSD. Cum să ajungă să se reconecteze cu membri de partid, să se reapropie de cetățeni, să repună în funcțiune ceea ce de fapt a dat forța PSD-ului în 30 de ani și anume acea armată nevăzută de simplii membri. Dincolo de orice, am văzut văzut multe și am fost în multe funcții. Funcțiile sunt trecătoare. Dacă aș face acest pas, cea mai importantă calitate pe care aș avea-o ar fi cea de membru. Prin toate experiențele prin care am trecut, cel puțin în ultimii ani, chiar realizez că aceste funcții sunt trecătoare”, a explicat Sorin Grindeanu.

Chestionat de MEDIAFAX cum comentează intenția lui Marcel Ciolacu de a candida la șefia PSD și a Gabrielei Firea la cea de președinte executiv al PSD, actualul șef al ANCOM a ținut să mulțumească conducerii interimare a partidului pentru repetatele invitații de a reveni în echipa formațiunii.

1000x100 casa brutarului

„Țin să le mulțumesc celor din conducerea interimară pentru repetatele invitații de a reveni în echipă. Atât domnul Ciolacu, cât și domnul Stănescu mi-au tot adresa mie și altor foști colegi invitația de a reveni. E un pas pe care, dacă o să îl fac, o să vreau să îl fac știind foarte bine încotro se îndreaptă PSD și asta înseamnă inclusiv ce spuneam mai devreme. Să mă uit foarte atent ce va însemna acest Congres, despre ce va fi vorba în acest Congres dincolo de competiții, mi se par mai puțin importante, și direcția pe care o apucă PSD”, a subliniat Grindeanu.

El a adăugat că PSD trebuie să își dea seama ce înseamnă social-democrație modernă, europeană. „În acel moment chiar va fi o alegere extrem de simplă și anume mă voi reîntoarce”, a conchis Grindeanu.

expres banat 1000x100 (2)