DNA-ul chiar lucrează! DGA-ul din Caraș-Severin chiar lucrează!

Avocatul Cosmin Bolosin dă asigurări că procurorii și ofițerii anticorupție lucrează la fel intens, în ciuda atacurilor politice împotriva justiției, numai că totul se face mult mai discret!

Organelele de cercetare penală au descins în ultima lună în Caraș-Severin și Timiș în mai multe dosare privind nume sonore și infracțiuni deosebit de grave, ceea ce i-a făcut pe mulți să spună că, odată cu plecarea PSD de la guvernare, procurorii s-au reapucat de treabă. Avocatul Cosmin Bolosin a explicat pentru expressdebanat.ro că procurorii au lucrat în permanență, aceste dosare fiind deschise în urmă cu doi sau trei ani, acum fiind doar momentul în care s-au strâns suficiente probe care să demonstreze comiterea anumitor posibile infracțiuni. 

„Nu înseamnă că dacă DNA-ul nu mai este ca înainte, să facă acele arestări spectaculoase, la 6 dimineața, cu cătușe sau cu altceva, DNA-ul nu lucrează. DNA-ul chiar lucrează! DGA-ul din Caraș-Severin chiar lucrează! Sunt ofițeri specializați care doar în ultima lună au avut câteva acțiuni importante. Dosare DIICOT Caraș-Severin au fost făcute cu participarea DNA-ului, a celor de la DGA, Direcția Generală Anticorupție din Caraș Severin. Din punctul meu de vedere, DNA-ul lucrează și lucrează fructuos”, a declarat Bolosin.  

Avocatul a comentat și situația din Vama Nădlac, acolo unde șpaga a rămas un obicei în ciuda faptului că sunt încă destul de proaspete imaginile cu procurorii DNA coborând din elicoptere pentru a ridica polițiștii și vameșii corupți. „După acele dosare din 2010-2011, în care erau scuturate cătușele în fața opiniei publice, cu acei vameși și polițiști de frontieră, din Stamora Moravita și Vama Naidăș, vămile din nord-estul României, din Moldova, observăm că, din nou, vămile revin în prim-plan. Într-adevăr, se cer anumite sume de bani, ceea ce mie nu mi se pare normal. Niciodată nu am suportat ca într-o funcție publică, care este plătită din banii contribuabililor, să fie pus un om care n-are nimic în comun cu realitatea, un om care nu este pregătit pentru acea funcție publică. De aceea România nu mai progresează. Noi, în 2019, coborâm sub Bulgaria, din păcate. Noi tot vorbim că suntem peste Bulgaria. Da, suntem poate din anumite puncte de vedere, dar din punct de vedere al corectitudinii, al cinstei, al demnității suntem foarte mult și sub Bulgaria, care ar fi ultima țară care poate să adere la spațiul Schengen. Atâta timp cât acești oameni sunt numiți în funcții-cheie pe pile, că fac parte din PSD, că fac parte din alt partid politic, niciodată nu am fost de acord cu acest lucru”, a mai afirmat avocatul Cosmin Bolosin.