V-aţi avariat maşina anul acesta, în gropile din drumurile reşiţene? Primarul Nelu Popa vă propune ca despăgubire pe cale amiabilă până la 1000 de lei!

1000x100 (1)
whatsapp image 2022 10 03 at 13.25.51 (2)
explo 1000x200

Anunţul făcut de primarul Nelu Popa la sfârşit de ianuarie, cum că reșițenii care și-au avariat autoturismele în gropile orașului vor putea primi despăgubiri de la bugetul local, fără a se mai merge în instanţă, face obiectul unui proiect de hotărâre propus de edil pentru şedinţa de azi, 26 februarie, de la ora 14, a Consiliului Local Reşiţa.

Concret, proiectul de hotărâre are în vedere „numirea Comisiei de constatare amiabilă şi evaluare a pagubelor produse ca urmare a evenimentelor/accidentelor rutiere întâmplate în perioada 1 ianuarie – 28 februarie 2019, datorate stării tehnice necorespunzătoare a carosabilului de pe raza administrativ-teritorială a Municipiului Reşiţa, precum şi condiţiile de acordare a despăgubirilor pentru pagubele consemnate în „procesul-verbal de constatare amiabilă de eveniment/accident rutier“, potrivit primarului Ioan Popa, iniţiatorul proiectului.

Comisia va fi compusă din trei persoane şi ar urma să fie condusă de Nicolae Borteş, consilier la Cabinetul Primarului, fost inspector şef adjunct al IPJ Caraş-Severin şi fost comandant al Poliţiei Municipiului Caransebeş.

Se propune şi o limită maximă care se va putea acorda pe cale amiabilă ca despăgubire. Aceasta este, dacă proiectul va fi adoptat în varianta propusă, de 1000 de lei pe dosar! Sumele de bani care pot fi acordate cu titlu de despăgubire pentru pagubele produse ca urmare a evenimentelor/accidentelor rutiere întâmplate în perioada 1 ianuarie – 28 februarie 2019, datorate stării tehnice necorespunzătoare a carosabilului de pe raza municipiului, „vor fi prevăzute în bugetul de venituri şi cheltuieli pe anul 2019 al Municipiului Reşiţei şi se vor putea acorda numai după aprobarea acestuia de către Consiliul Local al Municipiului Reşiţa“, propune Ioan Popa.

expressheadergeneral (1)
expresb 1000x100
celtic transilvania 1000x100px

Proiectul de hotărâre are şi o anexă care stabileşte procedura de lucru a Comisiei de constatare amiabilă şi evaluare a pagubelor. Pentru fiecare cerere, se va deschide dosar care trebuie să cuprindă, printre altele, „fotografii (planşe foto) datate de la faţa locului, din care să rezulte avariile şi cauza producerii acestora“, se precizează în anexa la proiectul de hotărâre. V-am spus-o acum, nu de altceva, dar dacă aveţi ghinion cu maşina prin Reşiţa până la 28 februarie, informaţia asta ar putea să vă ajute dacă o ştiţi din 26 februarie.

CITEŞTE ŞI: Asfaltul ciuruit din Reșița e asfaltul PSD-ului și a costat 59 de milioane de lei! „Nu a reușit nici DNA-ul să-i înhațe!”

Dacă vă întrebaţi de ce sunt luate în calcul avariile auto cauzate de evenimente rutiere produse doar în primele două luni ale anului, iată explicaţia primarului Popa: „Având în vedere condiţiile meteorologice din sezonul de iarnă 2018-2019, care au determinat formarea mai multor gropi în suprafaţa carosabilă şi, întrucât din cauza temperaturilor scăzute, precum şi a vremii nefavorabile (precipitaţii sub formă de ploi, lapoviţă şi ninsoare, temperaturi scăzute), nu au putut fi reparate în timp util aceste gropi, s-au produs o serie de evenimente/accidente rutiere soldate cu avarierea mai multor autovehicule. Astfel, unii cetăţeni care şi-au avariat autovehiculul în gropile din suprafaţa carosabilă de pe raza municipiului au formulat petiţii, cereri, prin care au solicitat despăgubiri pentru pagubele suferite. Consider că se impune constituirea unei comisii de constatare amiabilă şi evaluare a pagubelor produse în această perioadă, în încercarea de a soluţiona cererile pe cale amiabilă, cu costuri cât mai mici“.

1000 x 200 gif