Un magistrat din Caraș-Severin declanșează revocarea de urgență a președintelui Asociației Procurorilor! „Modificarea legilor justiției, girată fără mandat!”

Poziția surprinzătoare a Elenei Iordache, președintele Asociației Procurorilor din România, potrivit căreia modificările aduse de OUG 7 răspund solicitărilor magistraților, a determinat reacția virulentă a procurorului George Bucurică, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin.

Asociaţia Procurorilor din România a anunțat că susține ordonanţa lui Tudorel Toade și că  protestele „pot aduce grave prejudicii de imagine și încredere”. O poziție în totală antiteză față de ceea ce se întâmplă în mai toate parchetele și instanțele din România! George Bucurică este primul procuror care a reacționat public. Urmare a celor mai recente declarații ale Elenei Iordache, precum și consecință a activității acesteia în calitate de președinte al Asociației Procurorilor din România, calitate despre care procurorul Bucurică spune că a fost autoasumată, fără a fi desemnată de Conferința Națională a Procurorilor cu rol de Adunare Generală, magistratul cărășean solicită public tuturor filialelor asociației declanșarea în regim de urgență a procedurii pentru revocarea Elenei Iordache din calitatea de președinte și membru în Consiliul Director. Totodată, Bucurică solicită și revocarea celorlalți membri ai Consiliului Director și numirea unui noi conduceri la nivelul asociației.

Procurorul cărășean își justifică inițiativa invocând „evidenta deturnare a activității asociației în interesul celor care lansează atacuri asupra corpului magistraților și în special a procurorilor prin luări de poziție contrare procurorilor, intereselor și drepturilor constituționale și legale ale acestora”. Magistratul Parchetului de pe lângă Tribunalului Caraș-Severin susține că Elena Iordache nu a făcut altceva decât să gireze astăzi, fără existența unui mandat, modificarea legilor justiției, deși în adunările generale și în ședința Secției pentru Procurori din cadrul CSM modificările respective primiseră un aviz negativ. Bucurică mai spune că niciunul din actele recente ale conducerii asociației nu indică vreo intenție de a susține interesele procurorilor.

„Ceea ce mi se pare cel mai grav sunt declarațiile doamnei Iordache de astăzi, prin care aceasta nu numai că girează noile modificări, ci militează pentru cenzura opiniilor magistraților și chiar amenință voalat magistrații care și-au exprimat public opiniile și au tras un semnal de alarmă la modificările intempestive ale legilor justitiei care duc efectiv la o subordonare a justiției”, a mai afirmat procurorul George Bucurică.