Judecătorul Cristi Danileț: „Pe Tudorel Toader toți îl detestăm ca ministru! Mi se pare că este un ministru al antijustiției!” [VIDEO]

Prezent în redacția Express de Banat, judecătorul Tribunalului Cluj consideră că Tudorel Toader a dezbrăcat de mult roba de magistrat, astăzi acționând mai degrabă împotriva unei justiții independente!


Magistratul Cristi Danileț folosește cuvinte foarte dure atunci când vine vporba despre ministrul Justiției și, mai ales, despre acțiunile acestuia, despre modificările aduse legilor justiției prin Ordonanțe ale Guvernului Dăncilă. „De doi ani de zile cred că ministrul Justiției a dovedit că nu poate gestiona acest minister, noi îl așteptăm cu drag la catedră, acolo unde-i e locul. Ministerulul Justiției cred că ar trebui condus de cineva care chiar se pricepe”, a afirmat Danileț în timpul unui interviu acordat pentru expressdebanat.ro.

S-a dezbrăcat Tudorel Toader de roba de magistrat preferând astăzi costumul de politician, care îl obligă la o mulțime de compromisuri, la o serie de decizii pe care i le pune coaliția de guvernare, cea care l-a instalat în funcția de ministru?! Judecătorul Danileț spune că Tudorel Toader a devenit cel mai bun politician pe care l-a avut vreodată țara asta în funcția de ministru al Justiției. „Pare impenetrabil și nimeni nu-l poate deturna de la demersul său. Mie nu mi se pre că este un ministru al Justiției, ci la antijustiție și vă spun, cu părere de rău pentru că mi-a fost profesor de drept și toți l-am apreciat ca profesor de drept, toți îl detestăm ca ministru! Din păcate, măsurile lui par a fi puțin împotriva magistraturii și împotriva cetățenilor onești și par pro infractori. Cel puțin așa se vede din exterior. Nu știu care sunt intențiile lui, dar măsurile pe care el le ia nu că nu sunt populare, sunt inacceptabile! Guvernarea prin OUG, modificarea legilor, trecerea carierei magistraților sub influență politică, astea nu pot fi trecute cu vederea. Nu sunt mici schimbări, sunt schimbări de esență care, practic, întorc justiția română la momentul dinainte de 2004. Spun 2004 pentru că atunci s-au adoptat cele trei legi ale Justiției care, practic, au asigurat intrarea României în UE trei ani mai târziu”, a mai afirmat judecătorul Cristi Danileț în redacția Express de Banat.