Și ASU Politehnica a mai adus un jucător în ultima zi de transferuri. Timișoreanul Andrei Sîntean, la Sepsi OSK

În după-amiaza ultimei zile de mercato din România s-au mai făcut mutări cu implicații în fotbalul timișorean. ASU Politehnica l-a adus împrumut până în vară pe Octavian Ursu, anunțat de club pe alt post decât cel pe care joacă, într-o gafă a responsabililor cu comunicarea. De asemenea, în ultima zi, Andrei Sîntean a revenit în România din Cehia, la Sepsi Sfântu Gheorghe.

Ursu vine împrumut la ASU tocmai de la echipa cu care alb-violeții joacă săptămâna viitoare, U Cluj. Născut la Mediaș, fotbalistul în vârstă de 24 de ani a făcut junioratul la Ardealul și U Cluj, iar la seniori a evoluat la Unirea Slobozia, ACS Berceni, CS Mioveni, ASA Târgu Mureş, Olimpia Satu Mare și, recent, U Cluj. Postul lui Ursu e atacant, dar clubul ASU Politehnica a făcut gafa să-l anunțe ca atacant. De asemenea, în comunicat erau postate informații greșite despre numărul de goluri marcate de fotbalist, luate de pe un site cunoscut ca plin de erori statistice, transfermarkt.de. Din păcate, nu mai e o surpriză, întrucât comunicarea la Politehnica este foarte deficitară în anul 2019.

Transferurile anunțate de fapt… degeaba

Astfel, într-o notă descurajantă pentru microbiștii timișoreni, ASU a luat-o pe urmele gafelor concitadinei ACS Poli, cu transferuri anunțate total aiurea. După ce clubul a postat pe site-ul oficial că Radu Rogac va fi jucătorul alb-violeților, cei de la ASU au anunțat, după șase zile (!) că mutarea nu s-a realizat. Moldoveanul nu avea drept de joc. De asemenea, după ce antrenorul Cosmin Petruescu  a declarat că paraguayanul Alvarenga, refuzat de UTA, va semna cu echipa sa, până la urmă, clubul timișorean nu s-a înțeles cu clubul din America de Sud.

Andrei Sîntean – de la Slavia Praga, la Sepsi OSK

Iar dacă echipele din Timișoara caută jucători din alte orașe și chiar de pe alte continente, localnicii ajung în Liga I. Atacantul Andrei Sîntean a revenit în România după aproape doi ani petrecuți în Cehia. Timișoreanul de 19 ani este format la ACS Poli, de unde a ajuns la Slavia Praga. A jucat la echipa de tineret a cehilor, după care a fost împrumutat în liga secundă boemă, la Viktoria Zizkov. De la Slavia, Sîntean a ajuns la Sepsi OSK, sub forma unui împrumut cu opțiune de cumpărare.