UVT ține pasul cu cele mai bune universități din lume, alături de alte opt din țară!

Potrivit rezultatelor clasificării Times Higher Education Emerging Economies, anunțate în 18 februarie, UVT se plasează din nou în ierarhia internațională calculată prin acest prestigios clasament universitar, aparținând ariei economiilor emergente care reunește 533 de universități din 47 de țări.

UVT se alătură celorlalte opt universități din România care se regăsesc în clasificare, o performanță ce reconfirmă postura foarte bună pe care o ocupă în circuitul internațional universitar, în grupul universităților românești de avangardă.

Rectorul UVT, prof. univ. dr. Marilen Pirtea, remarcă noile rezultate de clasificare universitară, care reflectă, o dată în plus, strategia pe care UVT a adoptat-o de mai mulți ani, aceea de a deveni un centru al cercetării și al educației superioare de referință la nivel regional internațional, depășind strict ierarhia națională:

Cuib de vise 1000x100

Rankingul THE Emerging Economies 2020 indică faptul că reușim să avansăm în direcția strategică pe care ne-am propus-o, de a va valoare și a obține recunoaștere internațională pentru programele și brandul UVT în regiunea est-europeană și, de aici mai departe, în planul competiției globale. Sunt bucuros însă, și în calitate de președinte în exercițiu al Consorțiului «Universitaria»,  pentru că Universitatea de Vest din Timișoara contribuie tot mai mult, de la un an la altul, la obținerea de către alianța universităților din Consorțiu a acestui rezultat de clasificare meritoriu”.

Universităţile au fost clasificate după 13 indicatori de performanţă, grupaţi pe: activitatea de predare (30%); activitatea de cercetare (30%); impactul rezultatelor cercetării (20%); activitatea internaţională (10%); transferul de cunoştinţe către mediul socio-economic (10%).

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/