Grup de migranţi prins aproape de graniţă încercând să ajungă ilegal în Vestul Europei

Poliţiştii de frontieră au depistat vineri după amiază un grup de 19 migranţi care au încercat să treacă ilegal graniţa în Ungaria, pentru a ajunge în vestul Europei. Aceştia provin din Irak, Palestina şi Siria şi au fost surprinşi la 100 de metri de frontieră.

14 bărbaţi, o femeie şi patru copii, îmbrăcaţi în geci groase, şi-au încercat norocul şi au pornit pe jos spre teritoriul Ungariei. Încercarea lor nu a avut sorţi de izbândă. Poliţiştii i-au capturat şi i-au transportat la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Turnu pentru cercetări. Intenţia migranţilor era să ajungă în ţări din Vestul Europei.

,,Toți cetățenii străini, 14 bărbaţi, o femeie şi 4 copii au fost preluați și transportați la sediul Sectorului Poliţiei de.Frontieră Turnu pentru cercetări. În cadrul verificărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că grupul este format din 12 cetăţeni din Irak, şase din Siria şi unul din Palestina, adulții având vârste cuprinse între 18 şi 49 de ani, iar minorii între 6 și 16 ani. Din primele declaraţii ale celor în cauză s-a mai stabilit că aceștia doreau să ajungă în Ungaria, având ca destinație finală state din vestul Europei”, arată reprezentanţii Poliţiei de Frontieră.

Oamenii legii continuă cercetările, pentru a lua măsurile ce se impun.

Sursa foto: Poliţia de Frontieră