Atenție, se caută artiști! S-a dat startul înscrierilor pentru Festivalul Artelor Timișorene!

Vara anului 2020 va începe, ca de fiecare dată, în stil artistic în orașul de pe Bega. Festivalul Artelor Timișorene reunește artiştii locali, profesionişti sau amatori, studenţii, elevii și toţi timişorenii creativi şi pasionaţi de cele şapte arte. S-a dat deja startul depunerii cererilor.

Cea de-a VII-a ediţie a Festivalul Artelor Timişorene se va desfăşura în perioada 1-7 iunie, în următoarele locații din Timișoara: Piaţa Victoriei, Piaţa Libertăţii, Piaţa Unirii, Piaţa Sfântul Gheorghe. Domeniile de creație vor întruni pictura, grafica, sculptura, ceramica, arta textilă, designul, fotografia, arhitectura, filmul, teatrul, muzica și dansul.

Având în vedere mobilizarea extraordinară din anul 2019 a muzicienilor prin participarea în cadrul concursului de creaţie şi interpretare «Bega Music Festival», dar şi a coregrafilor prin prezenţa a nu mai puţin de 35 de trupe de dans, ne dorim şi în acest an proiecte deosebite, cu precădere din zona teatrală şi a artelor vizuale.”, comunică Biroul de Organizare Evenimente.

Proiectele pot fi depuse până în 15 aprilie, la adresa de e-mail: boe@primariatm.ro.

Propunerile de proiecte trebuie să conţină: domeniul pentru care solicitantul aplică, titlul proiectului propus, locaţia avută în vedere, durata sau perioada de realizare, o scurtă descriere a acţiunii, prezentarea artiştilor participanţi, bugetul solicitat (detaliat), necesarul tehnic, numele solicitantului sau denumirea organizaţiei (dacă este cazul) şi o scurtă prezentare, precum și o declaraţie din care să rezulte faptul că prin realizarea proiectului propus:

  1. nu se încalcă legea dreptului de autor şi nu contravine legii ori bunelor moravuri, având în vedere expunerea ori comunicarea publică a acestuia.
  2. răspunde pentru siguranţa construcţiilor generate de proiectul propus pe întreaga durata a festivalului şi de luarea măsurilor PSI şi de protecţia muncii.
  3. are acordul părinţilor pentru fotografierea şi înregistrarea pe suport video a artiştilor minori incluşi în proiect.

Detalii suplimentare, la numărul de telefon: 0256/408 419, Codruţa Măgurean – coordonator.