Comuna Sânandrei, minus 900.000 de lei din bugetul local! Claudiu Coman: „Nu am primit nicio explicație”

Bugetul local al comunei timișene Sânandrei a fost aprobat în această săptămână. Vestea proastă este că Guvernul Orban a alocat mai puțini bani, fără nicio explicație.

Claudiu Coman a spus că 2020 este un an de criză din cauza faptului că bugetul local este mai mic cu 900.000 de lei față de anul trecut. Proiectul de hotărâre a fost votat joi, în unanimitate, dar odată cu voturile au apărut și semnele de întrebare. Edilul este nemulțumit și de faptul că sumele împărțite pe trimestre au fost trimise cu întârziere.

„Avem un buget mai mic cu 900.000 de lei și nu ne dă nimeni nicio explicație. Chiar dacă cotele pe impozitul de venit au crescut de la 60% la 63% noi am primit bani mai puțini. Noi am cerut Asociației Comunelor să vină cu cineva de la Finanțe și să adune toți primarii, de la toate partidele. Să vină cu niște explicații clare pentru că momentan se feresc de explicațiile astea. Cel mai grav e că am primit sumele împărțite pe trimestru foarte târziu. Aia înseamnă că nu am putut să punem noi pe site-urile primăriilor, să stea pentru consultare și aici vorbim de eventuale reclamații din partea cetățenilor, mai ales cum suntem noi, o zonă periurbană. E neplăcut să ți se reproșeze că ai afișat bugetul doar timp de șapte zile. Se lucrează haotic.”, a declarat Claudiu Coman, primarul comunei.

Bugetul însumează 15.568.000 lei în care intră și bani europeni, destinați deja anumitor proiecte. Comuna este formată din satele Carani, Covaci și Sânandrei și are aproximativ 5.600 de locuitori.