UVT, prezentă în ediția 2024 a QS World University Ranking

uvt
1000x100 (2) mbmr 1000x100

Ediția 2024 a QS World University Rankings confirmă prezența Universității de Vest din Timișoara în rândul celor mai prestigioase universități din România și de la nivel mondial, prin clasificarea în top 1201-1400 din totalul universităților ierarhizate.

În ediția din 2024 a QS World University Rankings se regăsesc 13 universități din România. Cinci dintre acestea sunt membre ale Consorțiului Universitaria, printre care se află și Universitatea de Vest din Timișoara.

Situată pe poziția a treia la nivel național în ceea ce privește reputația academică (Academic Reputation), UVT este clasată în grupa 601+ la nivel mondial, acesta fiind cel mai important criteriu în stabilirea ierarhiei finale.

Muzeul TM

„QS World University Ranking publică un clasament universitar global, cunoscut pentru obiectivitate, transparență și consecvență, fiind unul dintre cele nouă rankinguri recunoscute oficial și de Ministerul Educației Naționale, inclus în grila de calcul care determină indicatorul educațional universitar compozit al metarankingului național românesc. UVT se află într-o permanentă dezvoltare a vizibilității sale internaționale, o poziționare care ne oferă și rezultatele bune în cadrul ediției 2024 a QS World University Rankings.”, a spus Marilen Pirtea, rectorul UVT.

Noua ediție a clasamentului a vizat evaluarea 2963 de universități din locații diferite ale lumii, dintre care 1499 de universități s-au clasificat în ranking. Metodologia utilizată în demersul de ierarhizare a universităților este specifică tuturor proceselor derulate de QS și include următorii indicatori de performanță: reputaţie academică – 40%; reputaţia în rândul angajatorilor – 10%; raport studenţi/facultate – 20%; raport citări/lucrări – 20%; cadre didactice din străinătate – 5%; studenţi din străinătate – 5%.

banatica 1000x100
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/