UVT Agroland Timișoara merge două zile pe drum pentru meciul cu Știința Bacău

Voleibalistele de la UVT Agroland Timișoara au parte de o nouă deplasare dificilă. Elevele lui Bogdan Paul, antrenor în continuare suspendat de Federația Română de Volei, pleacă de joi spre Moldova, pentru partida programată sâmbătă.

Antrenorul consideră că una din problemele echipei este că nu se poate antrena în permanență în Sala „Constantin Jude”, unde se pregătesc și echipele de baschet, handbal și futsal. „Nu sunt diferențe foarte mari față de sezonul trecut. Este aceeași Știința pe care o cunoaștem de ani de zile, care își construiește o echipă valoroasă în fiecare an. În momentul de față, eu cred că este o echipă care are foarte multe de spus în acest campionat. Eu cred că în continuare este o echipă care se bate la medalii. Faptul că nu reușim să ne antrenăm într-o sală mare este un dezavantaj pe care îl vom avea în permanență. Aceasta este situația. Nu pot să mut jucătoarele în fiecare zi dintr-o sală în alta. Dacă nu avem două-trei antrenamente legate în Sala Olimpia, nu pot să îmi bat joc de genunchii lor. Orice mutare de pe o suprafață sintetică pe parchet atrage un anumit tip de reactivitate musculară și articulară. Nu este o tragedie. Sunt foarte multe echipe care se antrenează în săli mai mici și evoluează în săli mai mari. Ne vom antrena în sala din Bacău, ne vom adapta, într-un final este de datoria noastră să gestionăm această situație”, a declarat Paul.

Andreea Petra va face și ea deplasarea. Sportiva a avut mult de furcă din cauza unei entorse suferite în luna august, la echipa națională. „Trebuie să recunosc că pentru mine a fost o perioadă foarte dificilă. De la o accidentare care nu părea foarte gravă, am avut nevoie de mai bine de două luni de recuperare. Mi-a fost foarte greu, atât fizic, cât și psihic să îmi revin. Pot spune că a fost cea mai grea perioadă a carierei. Sper să nu mai fiu pusă în aceeași situație. Mă bucur că sunt mult bine și sper să revin cât mai repede la forma de joc pe care mi-o doresc. Știința este un adversar puternic, cu toate că anul trecut am avut două victorii pe teren propriu. La Bacău ne va aștepta un meci foarte greu, mai ales că jucătoarele de acolo știu să folosească foarte bine avantajul terenului propriu, să se folosească de fiecare reper. Am mai jucat acolo și sper să obținem un rezultat favorabil. Față de sezonul trecut, la Bacău au venit multe jucătoare noi, sportive care vor să păstreze reputația clubului”, a precizat Petra.

Meciul se dispută sâmbătă, începând cu ora 17.

Sursa foto: facebook.com/AgrolandVolei