UVT Agroland Timișoara a pierdut fără drept de apel cu unguroaicele de la Vasas Budapesta, care au mers mai departe în Cupa Challenge

Agroland Timișoara a jucat foarte slab în returul șaisprezecimilor Cupei Challenge, unde a pierdut cu 3-0 cu Vasas Budapesta. În retur, formația maghiară a câștigat la scorul de 3-1, și deși returul ar fi trebuit să fie mai dificil, vizitoareale aproape că au fost singure în sală, la cum au jucat timișorencele.

Formația din Budapesta nu a putut miza pe două titulare accidentate la acest meci: extrema Panagiota Dioti și pe centrul Nuria Lopes sa Silva. Față de tur, Timișoara a putut conta pe Katarina Jovanovic, astfel că situația emdicală era favorabilă româncelor. În zadar însă. Agroland a condus doar primele schimburi de mingi, iar Vasas a luat primul set cu 25-17,moment la care bănățencele trebuiau să împingă meciul la ”setul de aur” pentru a merge mai departe.

Nu a fost însă cazul, deoarece setul al doilea l-au pierdut cu 25-13, moment la care unguroaicele erau deja calificate. Formația din Budapesta a avut patru suporteri care au cântat tot meciul și au întreținut toată atmosfera, deși în Sala ”Constantin Jude” erau epste 400 de spectatori. În setul trei, unguroaicele au băgat și rezervele, iat setul s-a prelungit, dat tot de oaspete a fost adjudecat, cu 27-25. Rezultat care vine într-un moment greu, în care Agroland a pierdut partide importante și în campionat.

Diplomat, Jakub Gluszak a subliniat că prestația slabă a româncelor a ușurat misiunea echipei sale. ”Înainte de meci eram convinși că va fi un cu totul alt meci decât cel de la Budapesta. Știam că trebuia să începem agresiv din primele minute, pentru că echipa timișoreană este foarte puternică. Suntem foarte mulțumiți, putem spune că am avut un meci ușor. A fost accesibil pentru că am fost agresivi, am luptat în apărare, am fost buni la blocaj. Cred că ne-a ajutat și adversarul, pentru că a făcut foarte multe greșeli. Cred că au renunțat ușor. Suntme în runda următoare a Challenge Cup, suntem fericiți. Nu ne-am așteptat să fie un meci așa ușor. În setul al treilea, a fost un avantaj de 2 puncte, dar și noi și ei am făcut multe schimbări. Suporterii aceștia călătoresc cu noi peste tot în Europa și în campionatul maghiar, le dedicăm victoria și lor”, a precizat antrenorul polonez al unguroaicelor.

Agroland are meci din nou sâmbătă, în campionat, de la ora 19,30, la Sala Oituz, cu CSM București.