SCM Timișoara l-a dat afară pe antrenorul Miodrag Perisic

După un sezon început destul de greu, echipa de baschet a SCM Timișoara a decis să se despartă de antrenorul Miodrag Perisic. Pentru moment, clubul anunță că echipa va fi condusă de secundul Cristian Bota, în condițiile în care, la fel ca în cazul secțiilor de handbal și rugby, și „sub panou” marile probleme sunt cele financiare.


Ilie Trițoiu l-a adus pe Perisic în vară pentru a face o echipă cu un buget destul de scăzut și spune că regretă că s-a ajuns aici. „După meciul cu Oradea, care – după părerea mea și a celor din club – a fost cel mai slab din acest campionat, ne-am gândit foarte bine la situația echipei noastre și a venit momentul să luăm o decizie. Avem șase meciuri pierdute, în opt etape. Stând de vorbă cu toată lumea, chiar și cu jucătorii, am ajuns la soluția de a încheia colaborarea cu antrenorul, pentru a da un nou suflu echipei. Urmează o lună decembrie foarte grea, cu multe meciuri și sper ca, luând această decizie, să ajungem pe linia de plutire. Îmi pare rău de Mișa, este o persoană la care țin mult. A fost dorința mea să-l aduc în vară și mi-aș fi dorit ca drumul să fie mai lung, dar asta este viața antrenorilor. Atunci când nu ai rezultate, riști să nu mai poți continua”, a precizat managerul secției de baschet. 

Trițoiu susține că s-a optat pe varianta trecerii secundului ca principal deoarece erau și probleme de atmosferă. Bota a mai fost trecut ca principal și acum două sezoane, după despărțirea de Nenad Mandic, dar după câteva jocuri a comunicat conducerii că nu mai vrea să fie „vioara întâi” a staff-lui. „Cristian Bota este de mulți ani în club și cunoaște bine jucătorii. Are experiență ca antrenor, a fost vreme îndelungată antrenor secund, alături de nume importante. În acest moment, echipa are de nevoie de Cristi în primul rând pentru atmosferă. În ultimul timp, atmosfera a fost încordată și sunt convins că el poate rezolva și această problemă”, a mai spus Trițoiu.

SCM Timișoara joacă luni, de la ora 18, la Cluj.

Sursă foto: facebook.com/pg/bcscmtimisoara