Utilajele de deszăpezire au ieșit pe drumurile din Timișoara și județ. Timișorenii, rugați să sesizeze eventuale nereguli

Drumarii au acționat cu 130 de utilaje pe drumurile naționale și autostrăzile din vestul țării, joi noapte și vineri dimineață, iar în Timișoara s-au răspândit aproximativ 120 tone de sare și 6 tone de clorură de calciu.

Potrivit DRDP Timișoara, drumarii au răspândit pe drumurile naționale și autostrăzi peste 1.120 de tone de material antiderapant și peste 15 tone de clorură de calciu. Pe raza de activitate a SDN Caransebeș s-a acționat cu 16 autoutilaje și 126 tone de material antiderapant pe DN 6, DN 57, DN 57B, DN 58, DN 58A, DN 68. Iar în aria de activitate a SDN Timișoara au fost pe teren 31 de utilaje, fiind răspândite peste 150 de tone de antiderapant pe DN 6, DN 69, DN 59, DN 57. De asemenea, pe autostrăzile A1, A6, A11 și DN 7G au acționat 41 de utilaje, cu 600 de tone de material antiderapant.

leader board 728 x 90 px

În Timișoara, primăria a acționat atât pe arterele principale, cât și pe poduri, la intrările și ieșirile din oraș. În cursul nopții de joi spre vineri, SC Brantner SRL a acționat cu 4 utilaje mari, o cisternă cu clorură de calciu și 4 utilaje de capacitate mică. S-au împrăștiat aproximativ 120 tone de sare și 6 tone de clorură de calciu. De asemenea, la intrările și ieșirile din oraș și pe artere principale s-a acționat cu sare, iar pe poduri cu sare și de dimineață cu clorură.
Trotuarele și stațiile mijloacelor de transport în comun sunt măturate manual.

Utilajele de deszăpezire pot fi urmărite, în timp real, aici. Dacă observă neconcordanțe între aceste date și datele reale din teren, timișorenii pot sesiza administrația pe aplicația Primăria Timișoara sau pe site-ul primăriei, la adresa www.primariatm.ro/sesizari-si-reclamatii, secțiunea „Străzi și trotuare”, cu o poză și indicând locul unde a fost făcută.

Foto: Primăria Timișoara, DRDP Timișoara