Utilaj de comprimare a plasticului menit să scadă volumul gunoiului menajer la Anina: „Toată lumea câştigă din acestă selectivitate”

În orașul condus de Gheorghe Românu, selectivitatea deșeurilor pare să reprezinte soluția ideală ]n cazul prețului perceput pentru colectarea gunoiului. În ideea de a face ideile fapte, administrația publică locală a achiziționat un utilaj de compresare a plasticului, investiția urmărind scăderea considerabilă a volumului de gunoi menajer.

Deși în alte UAT-uri din Caraș-Severin și nu numai majorarea tarifului pentru colectarea deșeurilor a generat o serie de nemulțumiri, la Anina primarul Românu spune că tariful perceput persoanelor fizice/lună este undeva la 11-12 lei, prețul fiind oricum sub tariful general, administrația publică locală venind din când în când cu o sponsorizare în motorină pentru a ajuta transportul deșeurilor, asta pentru a nu împovăra populația.

Totodată, pentru a reduce volumul de gunoi menajer, care trebuie transportat la Drobeta-Turnu Severin, Primăria a achiziționat un utilaj de compresare a plasticului, edilul-șef fiind de părere că prin această investiție toată lumea va avea numai de câștigat:

„Am aprobat, prin Consiliul Local, cumpărarea unui utilaj de compresare a plasticului, astfel încât să reducem și mai mult deșeul menajer, care trebuie transportat la Drobeta-Turnu Severin. În felul acesta dăm drumul la încă trei, patru posturi la Serviciul Local de Utilități Publice, la salubritate, pentru a crea acest flux tehnologic de a selecta peturile, acolo nu unde nu avem încă puse pubele pe compartimente. Sunt zone unde încă mai lucrăm la această selectivitate. Noi ducem gunoiul menajer la Drobeta-Turnu Severin și vrem să reducem volumul care trebuie dus acolo pentru că, automat, apare un volum mai mare de plastic, iar asta înseamnă că încasăm mai mulți bani pe această valoare de plastic și scade și volumul gunoiului menajer, costul transportului fiind mai mic. Deci, toată lumea câștigă din această selectivitate.”, a ținut să sublinieze Gheorghe Românu.