USR Timiș: Aura Danielescu continuă decapitarea directorilor de școli iubiți de comunitate

usr

USR Timiș își exprimă dezaprobarea față de recentele schimbări politice făcute de inspectoarea școlară generală a IȘJ Timiș, Aura Danielescu. Filiala condusă de Dominic Fritz condamnă politizarea educației prin înlocuirea unor directori de școli cu membri de partid sau rude ale acestora, se arată într-un comunicat transmis presei. 

Cei de la USR Timiș aduc în discuție schimbarea recentă din funcție a directorilor Școlii Gimnaziale din Boldur, respectiv a Centrului Speranța din Timișoara.

„Aura Danielescu continuă «decapitarea» directorilor de școli iubiți de comunitate. (…) Doamna inspector general Danielescu, protejata de cursă lungă a cumnatului ei, Sorin Grindeanu, a motivat demiterea directoarei CRAE Timișoara printr-o replică cel puțin hilară, amintind de anii comunismului! Confruntată cu un grup numeros de susținători ai Elenei Petrica, veniți la sediul ISJ Timiș pentru a protesta împotriva măsurii abuzive amintite, Aura Danielescu a susținut că a primit numeroase mailuri prin care alți angajați ai centrului s-au plâns de managementul fostei directoare. Numai că, ce să vezi!, șefa Inspectoratului Școlar Timiș a refuzat, în buna tradiție a politicii de cadre socialiste, să dezvăluie numele acuzatorilor. Cu alte cuvinte, Danielescu a procedat întocmai precum eroii lui Caragiale, «o semnăm, dar o dăm anonimă», pentru a-și justifica decizia de eliminare a încă unui director de școală, care nu a rezonat politic cu interesele pesediste.”, se arată în comunicatul transmis de USR Timiș.

USR-iștii aduc în discuție, în context, proiectul educației asumat de președintele Klaus Iohannis.

„Astfel înțeleg să construiască pesediștii și peneliștii aflați în fruntea bucatelor celebra «Românie Educată» a președintelui Iohannis, încă un proiect politic eșuat definitiv al actualei puteri, ca toate celelalte fantasme, aruncate pe piață, de altfel.”, au conchis cei de la USR Timiș.