BAC 2022, sesiunea de toamnă: cinci centre de examen în Timiș pentru cei peste 1.200 de înscriși

În Timiș se fac ultimele pregătiri pentru sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat. Probele încep la data de 16 august, iar la nivelul județului vor fi deschise cinci centre de examen pentru cei peste 1.200 de candidați înscriși.

Absolvenții de liceu care nu au reușit încă să promoveze examenul de Bacalaureat mai au o șansă. Peste doar câteva zile, se dă startul sesiunii de toamnă.

Inspectoratul Școlar Timiș transmite că la nivelul județului s-au înscris 1.241 de candidați. Aceștia vor susține probele din cadrul Bacalaureatului în cinci centre de examen. Dintre acestea, patru vor fi deschise la Timișoara și unul la Lugoj.

Sesiunea de toamnă se desfășoară în perioada 16 – 29 august. Mai precis, elevii vor susține proba scrisă la Limba Română în data de 16 august. Pe 17 august este programată proba obligatorie a profilului, la Matematică sau Istorie, iar pe 18 august are loc proba la alegere a profilului și specializării. Elevii care aparțin minorităților naționale vor susține proba scrisă la Limba și literatura maternă pe 19 august.

După ce se vor termina probele scrise, elevii care nu au susținut probele de evaluare a competențelor lingvistice și digitale în prima sesiune de BAC le vor putea susţine în perioada 22 – 29 august.

După susținerea tuturor probelor, urmează afișarea rezultatelor în data de 31 august, între 1 – 2 septembrie sunt rezolvate contestațiile, iar în data de 3 septembrie vor fi publicate rezultatele finale.

upt 1000x100