USR: Reșița este un oraș mult prea puțin dezvoltat pentru un loc de parcare atât de scump!

resita (2)

Primarul Nelu Popa este luat la bani mărunți de președintele USR Reșița, Lucian Dragan Cocar, din cauza condițiilor și mai ales a costurilor din parcările publice ale municipiului.

Useriștii reșițeni spun că au analizat atent situația, că au stat de vorbă cu oamenii și, ca atare, vin cu mai multe propuneri de îmbunătățire a procesului de taxare a parcărilor. În primul rând, spune Cocar, reșițenii au sesizat probleme tehnice la plata prin sms. „Consider că este mare nevoie ca Primăria să investească în achiziționarea de parcometre pentru punerea la vânzare a tichetelor de parcare. De asemenea, de-a lungul ultimelor luni de taxare a parcărilor, am primit nemulțumiri din partea cetățenilor legate de prețul mult prea mare pentru ora de parcare la Reșița, un oraș mai puțin dezvoltat decât Timișoara, Craiova sau Alba Iulia, unde prețul parcării este mai mic. Cred că adaptarea prețurilor la puterea de cumpărare a reșițenilor ar crește și numărul mașinilor parcate. La Victoria de exemplu, locurile cu plată sunt deseori libere, reșițenii preferând să parcheze în alte zone învecinate.”, spune liderul USR Reșița.

O problemă care ar trebui să fie luată în considerare de către Consiliul Local, potrivit lui Cocar, este modificarea orarului de taxare care este în prezent de luni până sâmbătă între orele 7.30 și 20.00, pentru parcările principale, și revenirea la un orar mai flexibil, de luni până vineri între orele 8.00 și 17.00. „Nu în ultimul rând, reșițenii reclamă că sunt parcări neamenajate pentru care este percepută taxă și cer ridicarea acesteia până la momentul amenajării corespunzătoare. O altă soluție pe care o propunem primăriei este taxarea progresivă în zona instituțiilor publice. Acest tip de taxare aduce și beneficiul de a facilita accesul cetățenilor la serviciile publice, deoarece va reduce timpul de staționare al celor care întârzie în zonele foarte aglomerate ale instituțiilor publice.”, a mai precizat useristul Cocar.

leader board 728 x 90 px