NEWS ALERT. Ion Mocioalcă e din nou secretarul Senatului României!

mocioalca sevretar senat

Parlamentarul de Caraș-Severin a fost ales astăzi în funcția de secretar al Senatului, pe care o ocupase și în prima sesiune parlamentară!

Ion Mocioalcă rămâne unul dintre greii PSD, drept dovadă și nominalizarea venită de la colegii săi pentru a ocupa, odată cu reconfigurarea majorității parlamentare, una din funcțiile importante în Casa Poporului. Tot astăzi, liderul PSD, Marcel Ciolacu, a fost ales președinte al Camerei Deputaților cu 217 voturi „pentru” și 77 „împotrivă”.

Liderul PNL, Florin Cîțu, este noul președinte al Senatului. El a primit 82 de voturi „pentru”. Parlamentarii PSD, PNL și UDMR au votat anterior pentru revocarea din funcția de președinte al Senatului a Ancăi Dragu (USR). În favoarea lui Florin Cîțu au votat 82 senatori. Anca Dragu, susținută de USR, a primit 25 voturi „pentru”. Au fost anulate 17 voturi. Dragu a anunțat că se va adresa la Curtea Constituțională pentru revocarea sa din funcție. Ea a fost revocată din funcția de președinte al Senatului. Solicitarea de revocare a fost votată de 82 de senatori. Anca Dragu a spus că este „un abuz de putere” și o „tiranie a majorității”.