Noi criterii privind acordarea locuințelor ANL pentru tinerii din Timișoara

anl2

Vor fi stabilite noi criterii privind acordarea locuințelor ANL pentru tinerii din Timișoara. Astfel, angajații din sănătate pot beneficia de o locuință chiar dacă au depășit vârsta de 35 ani. Pe de altă parte, tinerii sau familiile acestora care au sau au avut un apartament sau o casă în Timișoara nu mai sunt eligibili.

Primăria Timișoara anunță că, în următoarea ședință în plen, consiliul local va dezbate o propunere privind criteriile pentru alocarea locuințelor ANL pentru tineri și pentru specialiștii care lucrează în sănătate. Concret, potrivit reprezentanților instituției, se actualizează criteriile conform noilor modificări legislative. Astfel, se introduce un nou criteriu, venitul, iar pentru specialiștii în sănătate se elimină baremul care se referă la vârsta de 35 de ani.

Noile criterii vor fi supuse votului consilierilor locali în condițiile în care Primăria Timișoara urmează să preia în administrare locuințele din blocul construit de ANL și să le repartizeze beneficiarilor.

leader board 728 x 90 px

anl

În baza criteriilor-cadru stabilite prin hotărâre de guvern, la finalul lunii octombrie, au fost elaborate două proiecte de hotărâre care vor fi supuse la vot în consiliul local. Un proiect prevede aprobarea criteriilor pentru alocarea locuințelor pentru tineri în general, iar celălalt prevede criteriile pentru specialiștii în sănătate. Persoanele care aplică pentru locuințele destinate tinerilor trebuie să fie majore și să nu depășească vârsta de 35 de ani. Sunt excluse persoanele care dețin o locuință sau a căror familie deține/a deținut o locuință în Timișoara. Criteriile cu punctaj ridicat pentru a stabili ordinea pe listă sunt: situația locativă actuală (chiriaș, tolerat în spațiu), suprafața locuibilă deținută, starea civilă, vechimea solicitantului, nivelul de studii, situații locative sau sociale deosebite, venitul mediu. Criteriile cu punctaj scăzut sunt: numărul de persoane în întreținere și starea de sănătate actuală. Se aplică aceleași criterii de stabilire a ordinii pe liste, iar punctaj suplimentar se acordă în funcție de nivelul de specializare”, a informat Primăria Timișoara.

Cele 30 de locuințe din blocul cu șase etaje au fost construite cu fonduri de la bugetul de stat, pe strada Ion Ionescu de la Brad, și sunt destinate specialiștilor în sănătate. Blocul are 16 apartamente cu 2 camere și 14 apartamente cu o cameră. În același cvartal va fi începută, în următorii ani, construcția altor noi blocuri cu apartamente pentru tineri.

anl1

anl3