Intersecție din Timișoara, blocată de părinții care vin să-și ia copiii de la școală. Apelul făcut de primărie

aglomeratie intersectie

Părinții care vin să-și ia copiii înscriși la două licee aflate în centrul Timișoarei aglomerează în fiecare zi, în jurul orei 14.00, intersecția Loga cu Michelangelo. Pentru a fluidiza traficul, în zonă au fost mobilizați polițiști rutieri. De asemenea, Primăria Timișoara face apel la părinți să-i preia pe copii folosind și străzi adiacente și îi încurajează să-i trimită la școală cu autobuzul sau tramvaiul.

Intersecția Loga-Michelangelo devine, în fiecare zi, în jurul orei 14.00, una dintre cele mai aglomerate din Timișoara. De vină pentru această situație ar fi părinții care vin să-și ia copiii de la două școli din centrul oralului, Liceul Pedagogic „Carmen Sylva” și Colegiul „C.D. Loga”.

Cunoaștem situația din această intersecție, unde de mai mulți ani, în jurul orelor 14.00, se pot produce blocaje în trafic. B-dul Loga găzduiește două licee importante din Timișoara. În jurul acestei ore ies elevii de la școală și o parte din aceștia sunt preluați de părinți cu mașina personală. Deoarece acest flux de vehicule aglomerează Loga, în anumite zile nu se poate intra din intersecție. Mașinile care rămân în intersecție îngreunează astfel traficul pe Michelangelo. Înregistrările din intersecția Loga cu Republicii, deci din celălalt capăt, ne indică faptul că sursa traficului este pe bucata de bulevard din fața celor două licee”, a informat Primăria Timișoara.

leader board 728 x 90 px

Reprezentanții instituției spun că au început să caute mai multe soluții pentru a rezolva problema blocajelor de trafic din această intersecție. Astfel, luni dimineața, poliția rutieră s-a aflat în zonă și a monitorizat situația din intersecție. Prin urmare, nu au mai existat blocaje la prânz. De asemenea, Primăria Timișoara a făcut un apel și la părinți.

Rugăm părinții care își iau copiii de la Liceul Carmen Sylva și C. D. Loga să folosească și străzile adiacente Rene Brasey și Ludwig van Beethoven ca punct de preluare al copiilor. Dorim să amintim următoarele opțiuni de transport public din apropiere pe care le pot utiliza elevii: linia 1, 2, 4, 6 de tramvai, linia 15, 16 de troleibuz și linia E2, E7 și 40. De asemenea, STPT pune la dispoziție microbuze pentru elevi care au un spațiu dedicat pentru îmbarcare și debarcare pe B-dul Loga”, a informat Primăria Timișoara.