Cauza probabilă a izbucnirii focului de la Spitalul de Psihiatrie Gătaia. Situația autorizației privind securitatea la incendiu

incendiu isu gataia

Incendiul care a izbucnit marți dimineață la Spitalul de Psihiatrie din Gătaia a pornit dintr-un salon care se afla la parterul unui pavilion. Focul s-a manifestat la o saltea dintr-un salon izolator, au anunțat reprezentanții ISU Timiș. Focul se pare că a pus de un pacient, spune subprefectul de Timiș, Ovidiu Drăgănescu. 

„La Gătaia a avut loc un incendiu într-un salon, a ars o saltea, focul se pare că a fost pus de un pacient, nu au fost victime, nu au fost daune materiale importante. Cu toate acestea, Inspectoratul pentru Situații de Urgență a deplasat în zonă efective atât umane, cât și tehnice foarte importante. Din fericire, nu avem rezultate tragice sau negative la acest eveniment.”, a declarat subprefectul Ovidiu Drăgănescu.

În ceea ce privește activitatea spitalului, Spitalul de Psihiatrie Gătaia nu trebuie să fie reautorizat privind securitatea la incendiu, a explicat subprefectul, „deoarece nu s-au efectuat lucrări ulterior apariției Legii 307/2006, astfel că la ora actuală nu se încalcă deloc activitatea privind pregătirea pentru apărarea împotriva incendiilor.”

leader board 728 x 90 px

La incendiul de la Gătaia au intervenit, marți dimineață, 48 de pompieri cu 5 autospeciale de stingere, două autoscări mecanice, două autospeciale de transport personal și victime multiple, un spital mobil, 7 echipaje SMURD și două autospeciale de primă intervenție și comandă.

41 de persoane au fost evacuate din pavilion. Nicio persoană nu a necesitat îngrijiri medicale.

Foto: arhivă

CITEȘTE ȘI: Încă un incendiu într-o unitate medicală din România! Zeci de persoane evacuate din Spitalul de Psihiatrie Gătaia!