USR-PLUS a rămas fără bannere electorale la Sânnicolau Mare. Cristian Moș: „Pentru fiecare banner dat jos, primarul a ridicat alte 3”

USR-PLUS îl acuză pe primarul PNL al localității Sânnicolau Mare că le dă jos bannerele de campanie, iar în locul lor își agață propriile materiale electorale. Dănuț Groza le transmite că Sânnicolau Mare „nu este un sat fără câini” și îi invită să respecte regulile cu privire la afișajul electoral.  

„De-a lungul timpului am avut parte de corturi incendiate sau tăiate, bannere furate, altele rupte, iar de luni avem o nouă premieră: în Sânnicolau Mare, primarul Groza și-a trimis oamenii să dea jos pur și simplu bannerele USR-PLUS. (…) A doua zi dimineață, în locurile de unde au dat jos bannerele USR erau deja agățate bannerele electorale ale primarului. Pentru fiecare banner USR-PLUS dat jos, primarul a ridicat altele 3”, scrie președintele USR Timiș, Cristian Moș, într-o postare intitulată „Noaptea ca hoții în Sânnicolau”. 

Cei de la USR îl acuză pe Dănuț Groza și că se folosește de bani publici pentru a-și face campanie electorală în Monitorul Primăriei și la televiziunea locală. „În același timp, caută tot felul de moduri prin care să obstrucționeze campania USR-PLUS, acțiunile sale fiind mai degrabă ghidate de setea de putere, decât de grija pentru locuitorii din Sânnicolau. (…) Oamenii din administrațiile publice trebuie să înțeleagă că ei sunt servitorii cetățenilor, nu stăpânii lor. Iar orice formă de abuz în serviciu va fi pedepsită în cele din urmă, dacă nu de instanță, atunci la vot”, mai spune Moș.

Primarul PNL Dănuț Groza explică motivele pentru care a dispus înlăturarea bannerelor electorale.

„La USR a început campania electorală deja, care, din păcate, începe din 27 luna aceasta. Vă rog să îi întrebați dacă au solicitarea scrisă de la primărie și aprobare. Sânnicolau Mare nu e un sat fără câini. Există niște reguli de joc, partidele consacrate le știu. Se face solicitare, se primește aprobare de la primărie și abia apoi se pun bannerele”, a declarat Dănuț Groza.