USR Moldova Nouă joacă cinstit! Escaladarea incertitudinii lui Torma nu este calea spre urcarea în sondaje

Cunoscut ca fiind cel mai proaspăt partid intrat în spectrul politic de la malul Dunării, USR Moldova Nouă nu caută să speculeze situaţia gri care tronează acum în administraţia publică locală, situaţie creată după ce edilul Adrian Torma şi-a anunţat demisia.

În mai puţin de un an, în mâna cetăţenilor oraşului de la Dunăre va sta din nou ştampila în care îşi vor pune toate speranţele pentru un trai mai bun. Până atunci însă, în cazul în care Torma îşi va concretiza anunţul demisiei, atribuţiile acestuia fiind preluate de actualul viceprimar, Adrian Moiseş, rămâne deschisă poarta pentru ca alte partide politice să încerce să urce în sondaje, demonstrându-le oamenilor că în ei, de fapt, stă şansa schimbării în mai bine.

Fiind unul dintre partidele politice care a demonstrat, în cadrul alegerilor europarlamentare, că are capacitatea de a zgudui din temelii scena politică, am întrebat-o pe Doina Vrăjitor, şefa Organizaţiei USR Moldova Nouă, dacă actuala incertitudine din spaţiul politic al oraşului Moldova Nouă reprezintă oportunitatea perfectă pentru ca organizaţia pe care o conduce să câştige din ce în ce mai mult teren în faţa alegătorilor. „Aş fi preferat să câştigăm teren propunând proiecte îndrăzneţe pentru comunitate. Din păcate, oraşul Moldova Nouă este la un nivel de dezvoltare scăzut. De exemplu, după 30 de ani de nepăsare, toate drumurile sunt într-o stare jalnică şi încă mai avem în oraş multe drumuri de pământ”.

Despre ce se va întâmpla cu proiectele ce necesită cofinanţare, în condiţiile în care Primăria Moldova Nouă nu stă pe roze din punct de vedere financiar, şefa USR-iştilor este de părere că în momentul în care se iau nişte decizii, acestea trebuie gândite de două ori, adică dacă există sau nu bani pentru ducerea la îndeplinire a proiectelor: „Cei care le-au promovat şi le-au aprobat trebuiau să se asigure de două ori că sunt bani suficienţi pentru ducerea proiectelor la bun sfârşit. E ca şi cum ai merge la cumpărături fără bani în buzunar”.

Cu privire la diminuarea salariilor de bază ale angajaţilor din primărie, singura variantă ca administraţia publică locală să iasă la liman până în 2020, Doina Vrăjitor se abţine să facă vreun comentariu, pe motiv că partidul pe care-l conduce nu are actualmente oameni în Consiliul Local, oameni care să aibă ceva de spus la masa decizională.