Președintele Chisăliță readuce PSD între oameni! „Ne batem pentru Reșița, pentru reșițeni!”

Senatorul Ionuț Chisăliță a preluat șefia organizației municipale PSD Reșița și, imediat, a interzis în partid sintagma „oricum pierdem”!

Conferința de alegeri a organizației municipale PSD Reșița a stabilit aseară noua conducere după ce interimarul asigurat de Ioan Crina a luat sfârșit. 435 de delegați au îndeplinit simple formalități și asta pentru că n-au existat rivalități. Pentru funcția de președinte și-au depus inițial candidaturile Ionuț Chisăliță și Ioan Crina, dar acesta din urmă a acceptat ideea de nou propusă de șefa PSD, Luminița Jivan, și a renunțat să se mai afle pe buletinul de vot. Medicul Alexandrina Terfăloagă a fost ales președinte executiv, iar secretar executiv a fost desemnat Iulian Milaț. Tot prin vot deschis s-au ales și vicepreședinții sau componența Comitetului Executiv. „Mi-am dorit la Reșița o organizație nouă, puternică, stabilă, aleasă statutar. La Reșița vor veni miniștri în perioada imediat următoare. Vine și doamna premier, vrea să afle care sunt problemele de la firul ierbii”, a anunțat Luminița Jivan startul unei activități intense în organizația municipală. Luca Mălăiescu, președintele executiv al PSD Caraș-Severin, a copletat-o, lansându-i totodată o provocare președintelui ales, Ionuț Chisăliță: „Indiferent câte voturi aducem din zonele județului, fără Reșița nu vom câștiga niciodată alegerile în județ!”

Chisăliță a ales o echipă care a surprins asistența, formată din oameni care performează în diferite domenii de activitate, poate mai puțin cunoscuți datorită activității lor politice de până acum. „Nu am să vorbesc despre ce s-a întâmplat, despre ce consider că a fost greșit în această organizație. Noi, dacă vrem să fim din nou câștigători, trebuie să revenim în mijlocul oamenilor, să stăm de vorbă cu președinții de organizații, cu membrii de partid, cu cei care pot duce mesajul nostru mai departe. Niciodată nu m-am considerat un pierzător, indiferent cât de multe bătălii am dus. Și am dus multe! Nicodată nu vreau să mai aud în această organiție «oricum pierdem». Dacă vrem să câștigăm, atunci să nu ne plângem! Să le spunem oamenilor ce vrem să facem. Să le arătăm cum vrem să construim Reșița, să fim noi în prim-plan, nu cei de la PNL, să le spunem oamenilor unde această administrație greșește. Și greșește mult! Când am văzut că mesajul nostru nu iese din organizație, am ieșit eu să vorbesc despre impozitele crescute, de tăierile salariale. Diferența de la imposibil la posibil o facem noi și ține doar de voința noastră. Nu știu care va fi rezultatul, dar vreau să ne batem, să ieșim în față și să le spunem oamenilor că noi suntem cei care avem soluții. Vreau să aducem un alt spirit în această organizație. Să nu mai stăm prin birouri, să mergem printre oameni. Am vrut o echipă formată din personalități puternice, oameni care sunt pe propriile lor picioare, care nu au venit să le oferim ceva, ci care au venit să ofere ei partidul și oferă multe!”, le-a spus Chisăliță oamenilor care l-au ales cu unanimitate de voturi.

Deocamdată, Chisăliță nu a dezvăluit cine s-ar putea bate din partea PSD pentru Primăria Reșița în iunie 2020, dar spune că sunt șanse reale pentru ca liberalul Nelu Popa să fie trimis acasă. „Sunt convins că vom putea duce cu actuala echipă bătălii politice pe care să le câștigăm. Niciunul dintre acești oameni nu se va bate pentru el, ne vom bate pentru Reșița, pentru reșițeni și pentru a demonstra că noi suntem cei mai buni, că noi avem proiecte și nu actuala administrație de la Reșița. Cred că acest partid are pentru prima dată șansa de a veni în fața reșițenilor și să le arate că noi suntem cei mai buni. Nelu Popa se bate singur în fiecare zi prin ceea ce face și prin ceea ce spune, însă, în primul rând, noi trebuie să arătăm reșițenilor că suntem mai buni”, a adăugat noul președinte PSD Reșița.