Timișorenii, îndrăgostiți de Viorica Dăncilă?! Așa spune filiala PSD Timiș!

În această perioadă, partidele strâng semnături pentru candidații la alegerile prezidențiale din noiembrie. După ce PSD a avut un scor de 11% pe Timișoara la europarlamentare, surprinzător, Alfred Simonis spune că bănățenii vin și semnează în număr mare pentru candidatura actualului premier, Viorica Dăncilă!

Conform lui Simonis, partidul are target de 25.000 de semnături strânse pentru Dăncilă în Timiș! „Feedbackul din stradă este unul pozitiv, contrar a ceea ce se spune pe Facebook de către postacii USR și, mai nou, PNL. Oamenii au descoperit un om care este diferit de ceilalți candidați de la aceste alegeri și de alegerile anterioare. Pentru că au în față un om politic care spune mereu adevărul, un om sincer, care nu spune oamenilor doar ceea ce vor să audă. Iar acest lucru începe să fie auzit de către oameni. Părerile oamenilor ce vin la corturi și spre noi sunt extrem de bune și sunt convins că vom face o surpriză plăcută.”, a precizat Simonis despre semnăturile strânse îndeosebi în Timișoara.

Marea greșeală a PSD, modificarea legilor Justiției

Deputatul susține că oamenii apreciază majorarea pensiilor și a salariilor, pe care, spune Simonis, doar PSD a realizat-o. Politicianul a mai lăudat și măsurile luate de Guvern în domeniul finanțelor, care au dus la micșorarea ratelor la creditele în lei. Totuși, Simonis spune că s-au făcut și greșeli, iar una este dorința de a modifica legile Justiției. „O greșeală a fost că s-a creat impresia unui mare interes cum că PSD ar fi concentrat doar pe probleme din justiție. Este adevărat că ne-am concentrat asupra acestui subiect, dar nu doar asupra lui. Nu era un obiectiv secundar, dar era mai importantă mărirea salariilor, pensiilor, situația economică. Era un subiect pe care îl atacasem destul de serios și nu am reușit să convingem oamenii că acestea sunt măsuri de care justiția are nevoie.”, a precizat Simonis, care spune că după 26 mai, PSD a abandonat ideea schimbării legilor Justiție.

În ceea ce privește situația din Parlament, provocată de ruperea alianței cu ALDE, senatorul PSD Adrian Diaconu a precizat că o propunere pentru funcția de președinte al Senatului, în locul lui Călin Popescu Tăriceanu, este Attila Cseke, de la UDMR. Simonis e convins că opoziția nu va avea succes cu o viitoare moțiune de cenzură. „Discutăm cu deputați din cadrul grupului PSD și alte grupuri pentru susținerea guvernului. Sigur, aceste discuții au loc și în Senat. Suntem convinși că moțiunea de cenzură, că va fi sau nu depusă de opoziție, va cădea. Sunt extrem de încrezător că împreună cu colegii de la Senat vom strânge voturi pentru a sprijini acest guvern și la o eventuală reorganizare.”, a mai spus Simonis.