USR jubilează! Senatul a aprobat legea de înfiinţare a DNA-ului pădurilor

Legea inţiată de USR privind înfiinţarea DNA-ului pădurilor a trecut ieri de Senat. Acesta ar avea rol de anchetare a infracţiunilor de mediu, mai bine zis, a tăierilor ilegale ale pădurilor. Reprezentanţii USR jubilează, iar Nicu Fălcoi spune că partidul a scris istorie în Parlament.

Fălcoi consideră că legea ar fi putut să treacă încă de săptămâna trecută, când însă proiectul de înființare a Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Mediu (DNA-ul Pădurilor) a fost retrimis la comisiile de specialitate, pentru eliminarea fondului privind organizarea și constatarea infracțiunilor flagrante.

„Reprezentanții vechilor partide s-au împotrivit și-au tergiversat adoptarea acestei legi cât de mult au putut ei. Fiindcă cine alții dacă nu reprezentanții vechilor partide au oferit pân-acuma protecție politică și au ascuns în spatele unor complicități tacite pe mulți dintre aceia care, în cârdășie, au jefuit pădurile țării”, a precizat Nicu Fălcoi.

Acesta spune că ieri proiectul, care este o investiție esențială într-un viitor mai bun și mai sănătos al viitoarelor generații, a devenit realitate.

„Și, așa cum am luptat pentru acest proiect până la adoptarea lui, noi, cei din echipa USR, vom lupta pentru fiecare dintre proiectele pe care le-am susținut încă de la intrarea noastră în Parlament. Ele reprezintă pentru noi obiective prioritare. Ni le-am asumat atunci, în fața românilor care ne-au acordat votul și încrederea lor în decembrie 2016, și le vom duce la îndeplinire”, a continuat Nicu Fălcoi.