Primarul Adrian Torma, deschis dialogului cu fostul său şef de partid, ministrul Marcel Vela

În ciuda faptului că despărțirea primarului orașului Moldova Nouă, Adrian Torma, de echipa liberală nu a fost lipsită de cuvinte tăioase, replicile dure ale acestuia și ale liderului PNL Caraș-Severin, Marcel Vela, făcând deliciul presei în urmă cu un an, totuși șeful administrației publice locale de la Dunăre rămâne deschis dialogului cu actualul ministru al Afacerilor Interne, colaborarea civilizată fiind obligatorie pentru binele cetățenilor.

La un an de când Adrian Torma a fost exmatriculat din barca Partidului Național Liberal, președintele său de partid la acea vreme, Marcel Vela, imputându-i faptul că a tras focul la oala social-democraților în cadrul alegerilor europarlamentare, primarul orașului Moldova Nouă mărturisește că nu a mai avut ocazia să discute cu ministrul Vela, însă nu exclude această posibilitate pe viitor, maturitatea politică determinându-l să elimine din vocabular cuvântul „niciodată”.

„Nu am avut ocazia să avem o comunicare pentru că dumnealui ai intrat în funcție imediat înainte de Anul Nou. La scurt timp a început pandemia, însă am avut o comunicare cu reprezentanții guvernului în teritoriu, o relație foarte bună. Nu am ce să reproșez Instituției Prefectului și deconcentratelor de pe raza județului Caraș-Severin, dar nu am avut de reproșat nici înainte. Am avut o relație bună în general cu toate aceste instituții. Cred totuşi că nu ar strica o întâlnire cu ministrul Afacerilor Interne. Nu știu cum va decurge pentru că nu a fost chiar amiabilă despărțirea, dar, repet, am învățat să nu mai spun cuvântul niciodată.”, a explicat edilul-șef al orașului din Clisura Dunării.

Deși nu știe ce îi va rezerva viitorul, primarul social-democrat dă de înțeles că pentru binele comunității pe care o păstorește este dispus să se așeze la masă cu oricine, el dând ca exemplu relația instituțională dintre acesta și fostul prefect al județului Caraș-Severin, Matei Lupu, contracandidatul său în alegerile locale din 2016:

„Nu știu ce ne rezervă viitorul, iar, instituțional, dacă va fi nevoie să colaborăm, suntem obligați în fața cetățenilor care ne-au acordat votul să avem acea relație, cum am avut-o și cu fostul prefect Matei Lupu, care a fost contracandidatul meu în 2016, cum am avut-o o și cu foștii candidați și viitorii candidați poate la primăria orașului Moldova Nouă. Cred că oricine în locul meu, inclusiv domnul ministru, ar avea aceeași abordare”.