Marian Cucșa, despre bâjbâielile Guvernului Orban: „E voie la jocuri de noroc, la sala de fitness fără duşuri, la Guvern în birou, dar la teatru nu”

Deputatul Marian Cucşa critică bâjbâielile Guvernului Orban pe perioada pandemiei, dar şi măsurile pe care le-a luat, favorabile pentru unii şi discriminatorii pentru alţii. „E voie la jocuri de noroc, la sala de fitness fără duşuri, la Guvern în birou, dar la teatru nu!”, exclamă deputatul, care scoate în evidenţă şi alte slăbiciuni ale Guvernului.

„Am considerat că subiectul COVID-19 nu trebuie folosit în atacuri politice. Dar ceea ce se întâmplă în ultimele săptămâni, acestă bâjbâială continuă a Guvernului Orban, măsurile stabilite fără cap şi fără pic de analiză, m-au afectat în primul rând ca cetăţean al României. Am aflat în această perioadă care este definiţia bătăii de joc.

Cum este posibil să iţi baţi joc de mii de părinţi şi de copii? Să nu pregateşti norme metodologice pentru ziua în care anunţi deschiderea gradiniţelor şi creşelor? Dar să ai totul pregătit pentru sălile de jocuri de noroc?

Cum iţi poţi bate joc de zeci de mii de adolescenţi, în ziua primului examen care contează? Ne amintim cu toţii de emoţiile pe care le aveam în astfel de momente. Aşa că tot ce gaseşti de cuviinţă să faci e să îi trezeşti în creierii nopţii, să ii pui să stea la cozi pentru a le fi luată temperatura şi apoi să poarte mască timp de 3 ore, pe perioada examenului”, a scris Marian Cucşa într-o postare pe Facebook.

Cucşa critică şi decizia deschiderii sălilor de fitness fără ca participanţii să aibă voie să facă duş, ori să îşi ducă o sticlă cu apă. Deputatul vorbeşte şi despre inadvertenţele în ceea ce priveşte raportările îmbolnăvirilor şi deceselor provocate de noul virus.

„Cum e posibil ca într-o astfel de perioadă, în care e nevoie de cât mai multă stabilitate, raportările privind îmbolnăvirile şi decesele cauzate de COVID-19 să fie întocmite în batjocură şi scoase din context, astfel încât situaţia să pară cât mai gravă?

Cum e posibil ca cei care ar trebui să dea un exemplu cetăţenilor să fie primii care încalcă normele pe care tocmai ei le-au impus? Ma refer aici la ziua de naştere a premierului Ludovic Orban şi la chermezele organizate de Gheorghe Falcă, la Arad. Ambele situaţii demonstrează o lipsă totală de respect faţă de cetăţeni. Iar lista problemelor e lungă”, a adăugat deputatul timișean afiliat grupului parlamentar PSD.