Pensiile speciale, impozitate cu 85%! „Este o victorie pentru societatea românească”

Impozitarea pensiilor speciale a trecut de Camera Deputaților. Deputatul USR de Timiș, Cătălin Drulă, consideră decizia o victorie pentru societatea românească și dă un motiv pentru votul acordat de PSD și PNL: teama de alegeri.

Parlamentul României a votat proiectul USR pentru impozitarea pensiilor speciale. Deputatul Cătălin Drulă consideră că legea este o victorie pentru societate. Pensiile speciale care depășesc pragul de 7.000 de lei vor fi impozitate cu 85% și cele sub 7.000 până la 2.001 lei vor avea un impozit de 10%. Drulă spune că presiunile constante în Parlament și teama de pierdere a alegerilor au împins PSD și PNL să voteze impozitarea drastică.

„De aproape patru ani de zile ne luptăm în Parlament cu pensiile speciale. Azi a trecut de Camera Deputaților modificarea prin care pensiile speciale se vor impozita cu 85% peste un prag de 7.000 lei. Întâi ne-au ignorat și ne-au luat în râs. Apoi ne-au blocat proiectele în sertare și au refuzat golănește să se atingă de privilegiile lor. Colegii mei, parlamentarii USR, nu s-au lăsat bătuți și au ciocănit metodic cu dalta la statuia nesimțirii. Lună de lună și an de an am cerut dreptate și eliminarea privilegiilor de castă. Le-am făcut imposibil să mai susțină nesimțirea și sfidarea. De frica pierderilor electorale, PSD și PNL s-au predat astăzi și au votat ceea ce am propus noi în acești ani – eliminarea privilegiilor: impozitarea drastică a pensiilor speciale. E o victorie pentru societatea românească, mult muncită”, a transmis Cătălin Drulă.

Legea de impozitare a pensiilor speciale va merge la președintele Klaus Iohannis pentru promulgare.