USR își reafirmă sprijinul pentru prefectul Nemeth. Invocă „nenumăratele provocări” la care a fost supus încă din primele zile de mandat

Birourile Județene reunite ale USR și PLUS își reafirmă susținerea pentru prefectul județului Timiș, după acțiunea hotel Del Corso. Asta după ce verificările Corpului de Control al Ministrului de Interne au scos la iveală implicarea fățișă a lui Zoltan Nemeth în descinderea de la sfârșitul lunii martie. 

Colegii de partid din USR și PLUS îi sar în ajutor prefectului Zoltan Nemeth, reafirmându-și sprijinul pentru acesta, invocând „nenumăratele provocări” pe care le-a avut de la preluarea funcției, fără să beneficieze de o perioadă de acomodare.

„Datoria noastră este să facem tot ce ne stă în putință pentru stabilitatea și binele județului nostru. Reprezentanții noștri au un mandat ferm, asumat, de a fi în slujba cetățenilor care ne-au acordat încrederea și votul. Colegul nostru a făcut acest lucru încă din primele zile de mandat, de când s-a confruntat, fără să beneficieze de o perioadă de acomodare după învestire, cu nenumăratele provocări generate de situația fără precedent pe care pandemia globală de COVID-19 a creat-o. Prefectul USR PLUS este conștient de imensa responsabilitate care apasă pe umerii săi. Și-a asumat decizii grele, impopulare, știind că rolul său este acela de a proteja județul și cetățenii acestuia. Avem încredere că Zoltan Nemeth va continua să acționeze într-o manieră demnă de funcția de prefect al județului, rămânând la fel de eficient în combaterea pandemiei și în gestionarea multiplelor probleme ce țin de prefectură.”, se arată într-o declarație asumată de copreședinții USR PLUS Timiș, Cristian Moș și Raul Olajos.

CITEȘTE ȘI: Demiterea prefectului de Timiș, solicitată ministrului de Interne Lucian Bode 

Corpul de Control al Ministrului de Interne a indicat o implicare directă a prefectului de Timiș în acțiunea filmată și postată pe Facebook de consilierul local Ana Munteanu. Consilierul a fost însoțit de cadre militare ale Inspectoratului de Jandarmi Județean Timiș şi reprezentanţi ai Prefecturii.

Prefectul a angrenat în această activitate personal din cadrul Instituției Prefectului și al Consiliului Local care nu avea atribuții pe linia gestionării situațiilor de urgență și, implicit, nici în ceea ce privește intervenția la evenimente alături de forțele de ordine.

Mai mult, prefectul nu s-a implicat activ în cunoașterea și asumarea cadrului normativ în vigoare care reglementează segmentul situațiilor de urgență, astfel că a acționat în virtutea prerogativelor de putere publică cu care era învestit, fără a respecta întocmai etapele procedurale prevăzute de legislația în materie.

În plus, prefectul nu și-a asumat o responsabilitate pe măsura prerogativelor conferite de legislația incidentă și nu a intervenit în momentul când a constatat că angajata prefecturii a luat decizii cu privire la implicarea în evenimentul respectiv, se arată în comunicatul dat vineri de MAI.

Nici până astăzi, prefectul de Timiș nu a dat un punct de vedere cu privire la această situație.


/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/