Demiterea prefectului de Timiș, solicitată ministrului de Interne Lucian Bode

Apar voci care solicită demiterea prefectului de Timiș, Zoltan Nemeth, după acțiunea de descindere de la hotelul Del Corso din Timișoara. Solicitarea vine după ce verificarea făcută de Corpul de Control al ministrului de Interne a scos la iveală implicarea fără echivoc a prefectului în acțiunea al cărei personaj principal a fost consilierul local USR Ana Munteanu. 

„În urmă cu câteva minute, în cadrul BPN, am ridicat două probleme extrem de grave petrecute în ultima perioadă și am solicitat luarea unor măsuri imediate, astfel: ministrului Lucian Bode i-am solicitat demiterea prefectului județului Timiș, Zoltan Nemeth, pentru abuzul în funcție orchestrat de acesta, în cazul «flagrantului» consilierei Ana Munteanu. Orice semnal de revenire la vechile metehne comuniste trebuie eradicate imediat! Urmează zile pline de dezbateri – gherila de partid e în alertă maximă, pregătită în fața calculatoarelor să își apere șeful, călcându-i în picioare pe toți cei care nu sunt pe aceeași lungime de undă cu el – însă, vă promit ca nu mă voi lăsa intimidat vreodată și voi continua să fiu la fel de ferm pe poziții, taxând orice fel de derapaj grosolan.”, a spus parlamentarul PNL, Ben Oni Ardelean.

Pe de altă parte, Ardelean i-a cerut și premierului Florin Cîțu demiterea de urgență a lui Vlad Voiculescu din fruntea Ministerului Sănătății pentru că „gestionarea pandemiei și încrederea populației în măsurile impuse de Guvernul României nu mai pot fi puse în pericol de un ministru iresponsabil, ascuns în spatele unor birouri închise.”

Datele verificării Corpului de Control al ministrului de Interne, făcute publice vineri, indică o implicare directă a prefectului de Timiș în acțiunea filmată și postată pe Facebook de consilierul local Ana Munteanu. Consilierul a fost însoțit de cadre militare ale Inspectoratului de Jandarmi Județean Timiș şi reprezentanţi ai Prefecturii. Măsurile dispuse sunt însă formale.

CITEȘTE ȘI: Implicarea PREFECTULUI de Timiș în descinderea de la hotelul Del Corso din Timișoara. Rezultatele verificării dispuse de Corpul de Control al ministrului de Interne