USR îl acuză pe Alin Nica de „gargară politică de nivel comunal” după pierderea finanțării din PNRR pentru Castelul Huniade

nica

Filiala Timiș a partidului primarului Dominic Fritz îl acuză pe Alin Nica de incompetență, după ce autoritățile centrale au respins de la finanțarea prin PNRR Castelul Huniade. Cei de la USR reclamă ratarea finanțării și îi recomandă liderului CJT să se concentreze pe atribuțiile funcției câștigate în alegerile din 2020. 

„Lipsa de competență a lui Alin Nica ține Castelul Huniade închis în anul Capitalei Culturale Europene. Castelul, care este cea mai veche clădire din oraș, un monument istoric de rang național și sediul Muzeului Banatului, este închis publicului de peste 10 ani de zile pentru reparații care nu se mai fac. Recent, instituția condusă inabil de președintele PNL Timiș a pierdut o finanțare de aproape 200 de milioane de lei pentru reabilitarea edificiului. În schimb, alte 5 castele din Ardeal au primit finanțare pentru a fi reabilitate.”, au scris reprezentanții USR PLUS Timiș pe pagina de Facebook.

Vă reamintim că USR este într-o alianță cu PNL la nivelul județului și al orașului Timișoara, alianță în urma căreia cele două formațiuni politice și-au împărțit pozițiile din Executiv. Așa se face că PNL îl are viceprimar la Timișoara pe Cosmin Tabără, în timp ce USR pe Cristian Moș – vicepreședinte la CJT.

„Poate că domnul Nica ar trebui să se concentreze pe funcția în care a fost votat în urmă cu aproape doi ani și să lase luptele politice pentru perioada după ce reușește să și livreze ceva din poziția de președinte al CJ Timiș. Timișenii cer rezultate de la cei pe care i-au votat, nu gargară politică de nivel comunal.”, au mai spus cei de la USR PLUS Timiș.

CITEȘTE ȘI: Castelul Huniade, respins de la finanțarea prin PNRR. Alin Nica acuză influențe politice

banner 970 x 250