USR Caraş-Severin, atac dur la adresa lui Ion Mocioalcă: „Este de 20 de ani deputat și mai vrea încă patru ani de mandat. Nu a făcut nimic în beneficiul românilor, ci doar pentru el și apropiații săi”

Reînscrierea în lupta electorală din 6 decembrie a unor politicieni cu vechime în Parlamentul României naște o serie de nemulțumiri. Unul dintre cei care nu ar merita să ceară din nou votul cărășenilor, în opinia reprezentanților USR-PLUS, este nimeni altul decât Ion Mocioalcă și asta pentru că, spun contestatarii, în cei 20 de ani de când reprezintă județul la București, acesta nu a făcut nimic pentru electoratul său, în schimb a avut în vedere să se îngrijească de propriul bine, precum și de cel al apropiaților săi.

În ideea de a arăta cât de mult a evoluat fostul secretar general al Pro România din punct de vedere financiar în cei 20 de ani de când ocupă un fotoliu în Camera Deputaților, datorită veniturilor consistente pe care i le-a adus funcția, USR-iștii fac o paralelă între declarația de avere a candidatului social-democrat înscris în lupta pentru Senatul României la momentul anului 2004 și cea actuală:

„Apropiat al lui Ioan Talpeș, Ilie Sârbu și Victor Ponta, Ion Mocioalcă este de 20 de ani deputat și mai vrea încă patru ani de mandat. Ce a făcut în beneficiul românilor în toți acești ani de încasat venituri consistente de parlamentar? Nimic. În schimb, a făcut pentru el și pentru apropiații lui. La prima declarație de avere depusă de Ion Mocioalcă, în 2004, averea acestuia se rezuma la un teren intravilan, o casă și un spațiu comercial, dobândit după ce a devenit deputat PSD. Avea, în schimb, datorii de peste 5,4 miliarde lei vechi. După 20 de ani de Parlament, declarația de avere a lui Ion Mocioalcă arată cu totul altfel: 7 terenuri intravilane, un teren agricol și unul forestier, un apartament, o vilă de 719 metri pătrați și două spații comerciale, datorii puține și multe conturi în bănci, în euro și în lei”.

Din vizorul formațiunii conduse de Andrei Plujar nu au scăpat nici partidele politice care i-au deschis ușile deputatului cărășan, cu atât mai puțin situația de incompatibilitate din 2015:

„A trecut prin PDSR, PSD și Pro România, dar s-a întors la matcă, în PSD, fiind pus primul pe lista Caraș-Severin pentru Senat. În 2015, a fost declarat de ANI, în conflict de interese administrativ după ce, în legislatura 2008-2012, și-a angajat fiica la cabinetul parlamentar. Procesul s-a tărăgănat suficient de mult în instanță pentru ca Ion Mocioalcă să fie scăpat de PSD de interdicția de a mai ocupa o funcție publică, grație proiectului lui Florin Iordache adoptat în 2018”.

Dincolo de înavuțire și lipsă de interes față de cei care l-au votat, în jurul lui Ion Mocioalcă sunt conturate și alte aspecte controversate: „În calitate de deputat și fidel soldat al PSD, a votat pentru toate proiectele de lege care dezincriminau infracțiuni, blocau lupta anticorupție și distrugeau, pas cu pas, sistemul de Justiție? Sau că, de-a lungul timpului, a fost un susținător înfocat al pensiilor speciale?”.

În ideea de a-i determina pe cărășeni să nu se lase păcăliți de tot felul de promisiuni, USR-iștii au mai ținut să transmită următorul mesaj: „Pe 6 decembrie este vremea ca astfel de dinozauri ai politicii să fie scoși în afara Parlamentului. Este vremea pentru o Românie fără hoție!”.

(E).