150 de ani garanție, cifre cu plus în contabilitate și 17 drumuri în 60 de zile, cu stenturi pe inimă! Dunca a cunoscut un altfel de Filipescu!

Încă înainte să fie ales președinte al Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca i-a desființat pe mulți, catalogându-i hoți sau incompetenți, și i-a amenințat: concedierea și chiar pușcăria. Odată coborât cu picioarele pe pământ, s-a sucit!

Gheorghe Filipescu a fost una dintre țintele preferate ale atacurilor lui Romeo Dunca în campania electorală și chiar și după 27 septembrie. Îi fusese prezentat drept un șarlatan pus în funcție de PSD pentru a alimenta conturilor unor firme de partid. De doar două ore de dialog a avut însă nevoie președintele CJ pentru a-și schimba radical opinia. „Până acum, dl Filipescu, atât de controversat, a progresat mult. Vorbesc despre ultimele două luni de când am avut o discuție serioasă. În urma acestui dialog, un om de peste 60 de ani, cu stenturi și operații pe cord deschis, a făcut în 60 de zile 17 drumuri la București. I-a stresat pe cei din minister și pe consultanții ce lucrează la proiectul județului, primind laude de la cei pe care în mod insistent i-a vizitat. Zilele trecute, a venit cu propunerea de a disponibiliza niște șefi nepotriviți pentru locul în care au ajuns. Vor pleca 14. Sunt în preaviz. În locul lor, văd că apar anunțuri publice cu angajări de personal calificat pe nevoile companiei. Obișnuiesc să nu deranjez un om când lucrează. Mai ales dacă, mai nou, o face și cu rezultate remarcabile.”, a spus Romeo Dunca.

Filipescu, spun reprezentanții ministerului și consultanții în proiectul de implementare a rețelelor de apă și canal în tot județul Caraș-Severin, face treabă bună la Aquacaraș nu neapărat după dialogul cu președintele Dunca, a făcut-o dinainte ca acesta să intre în politică. De aici cifrele pozitive ale companiei în ultima vreme. Situația Aquacaraș s-a îmbunătățit semnificativ în mandatul lui Gheorghe Filipescu, spun aceeași reprezentanți ai ministerului și consultanții, astfel că pentru Aqucaraș e din nou deschisă poarta spre atragerea fondurilor europene. Mai mult decât atât, managerul companiei reșițene a inițiat un proiect-pilot prin care se pot accesa 175 de milioane de euro. „Îl voi ajuta pe dl Filipescu să elimine toate pilele politice ale celor ce au fost la putere. Și care, din punct de vedere profesional, nu au ce căuta pe posturi. Să caute oameni performanți, astfel încât Aquacaraș să fie la anul pe profit. Trebui să depolitizăm această societate, să trecem întreg personalul printr-un proces de reanalizare, să rămână oameni care au competențe profesionale, chiar dacă la un moment dat al vieții județului au fost plantați prin anumite presiuni politice. Acest lucru nu va mai exista, are mână liberă să-și găsească angajații în așa fel încât să facem performanță. Pierderile s-au redus, dar trebuie să devină o societate profitabilă pentru că a face profit este cel mai important lucru. E foarte ciudat că atâția ani nu s-a reușit acest lucru, că doar vindem ceva ce obținem gratuit și prin UE ne putem asigura și infrastructura necesară! Am reușit să facem într-un timp atât de scurt o performanță așa de mare! Vorbim în proiectul Aquacaraș de țevi cu garanție de 150 de ani, din Austria! Schimbarea vine nu numai datorită accelerării lucrărilor, ci și cu soluții tehnice viabile. Suntem prea săraci pentru a plăti lucrări ieftine! 150 nu vom mai lucra la țevi. Mare grijă la cum le introducem în pământ.  Prima treabă am rezolvat-o, s-a lucrat bine, avem introduse materiale de calitate.”, a concluzionat președintele Dunca.