Șamponul uscat – dezvoltare inovatoare în industria cosmetică

picnic iulius1000x100

Șamponul uscat este una dintre dezvoltările revoluționare ale industriei moderne, care a reușit să cucerească femeile din întreaga lume datorită capacității sale de a simplifica procesul de împrospătare și coafare a părului.  

Utilizarea produsului inovator asigură volum și densitate șuvițelor, lăsând un aspect curat și plin de vitalitate. Mărcile mondiale produc anual diverse linii cosmetice pentru scalpul uscat, părul gras sau pentru persoanele alergice la parfumuri. Fiecare femeie poate alege un remediu potrivit preferințelor și necesităților individuale. În plus, șamponul uscat echilibrează excesul de sebum, deci poate fi folosit în scopuri medicinale.

Cum funcționează și care sunt beneficiile sale?

leader board 728 x 90 px

Șamponul uscat reprezintă o pulbere fină ce se aplică pe zona rădăcinii și se distribuie ușor cu ajutorul unui pieptene. Particulele minuscule absorb excesul de sebum și toate impuritățile acumulate la suprafața scalpului. Drept urmare, coafura pare vizual mai proaspătă și mai voluminoasă. Șampoanele uscate conțin de obicei boabe de orez, fulgi de ovăz, argilă cosmetică, făină de porumb și chimen. De asemenea, includ uleiuri și parfumuri naturale, ce îngrijesc suplimentar părul, îi conferă strălucire și un aspect sănătos. Formula acestora au la bază o cantitate moderată de cumarină, o substanță derivată din fasole tonka, ce menține părul curat pentru o perioadă mai îndelungată.

Producătorii au lansat o gamă variată de șampoane uscate https://makeup.ro/categorys/723543/ cu diverse formule, forme și texturi. Produsele de tip spray sunt cele mai comode de utilizat, pentru că se răspândesc mult mai ușor și uniform prin păr.

Modul în care folosești șamponul uscat depinde de forma în care este produs. Pulberea se aplică pe părul uscat și este distribuită uniform cu ajutorul unui pieptene. Masează compoziția prin păr cu mișcări  circulare de la rădăcini până la vârfuri. Lasă șamponul să acționeze timp de 5-10 minute pentru a echilibra cât mai mult posibil excesul de sebum. Cu cât pulberea rămâne mai mult pe păr, cu atât va absorbi mai multe impurități.

Cu toate acestea, dacă ești sensibil la mirosuri, atunci optează pentru o pudră hipoalergenică sau un șampon cu aerosoli fără parfum. De asemenea, studiază cu atenție compoziția șamponului. Dacă are butan și izobutan, abține-te de la cumpărare, deoarece acest compus organic este dăunător părului.

Utilizarea produsului cosmetic oferă o mulțime de avantaje:

  • elimină eficient și rapid excesul de sebum;
  • oferă un volum impecabil de la rădăcini;
  • facilitează procesul de styling;
  • conferă rezistență coafurii;
  • nu usucă scalpul;
  • nu necesită uscare prelungită cu uscătorul de păr;
  • oferă o acțiune fără greutate.

Însă ţinem să-ți reamintim că un astfel de produs nu poate înlocui complet șamponul tradițional. Dacă îl utilizezi zilnic, acesta poate slăbi foliculii, ceea ce poate duce la căderea părului. Din acest motiv, evită să-l aplici două zile concomitent și utilizează-l de cel mult 2-3 ori pe săptămână.

Ai grijă de tine și de sănătatea părului tău!