Ușoară întârziere pe șantierul pentru extinderea Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Timișoara

santier1

Șantierul pentru extinderea Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Timișoara se află într-o ușoară întârziere, susține Marian Vasile, administratorul județului Timiș, după ce au fost descoperite două conducte. În ceea ce privește stadiul lucrărilor la noua maternitate a unității medicale, constructorul se pregătește să pună primul strat de beton.

Consiliul Județean Timiș a venit cu noi vești privind stadiul lucrărilor la noua maternitate și pentru extinderea Unității de Primiri Urgențe de la Spitalul Județean Timișoara, după ce administratorul județului, Marian Vasile, a realizat o vizită pe teren. Astfel, reprezentanții instituției susțin că șantierul de la UPU se află într-o ușoară întârziere, după ce au fost descoperite două conducte.

Șantierul de la UPU se află într-o ușoară întârziere cauzată de descoperirea unei conducte secundare de oxigen și a alteia de canalizare chiar în perimetrul de construire, deși niciuna nu figura în planurile de proiectare pe baza cărora a demarat șantierul. Din fericire, în urma unei bune colaborări între toate părțile implicate, am reușit să mutăm conducta de oxigen în condiții de siguranță și am deviat canalizarea, iar constructorul spune că poate recupera întârzierea datorată situației neprevăzute.”, a informat CJ Timiș.

leader board 728 x 90 px

santier2

Pe șantierul de la noua maternitate a unității medicale, reprezentanții instituției anunță că firma care realizează lucrările se pregătește să pună primul strat de beton dacă vremea permite, iar până la începerea sezonului rece va fi finalizat subsolul clădirii. CJ Timiș își dorește ca lucrările să fie continuate și în iarnă, mai ales că subsolul are un grad mare de complexitate și este proiectat pentru fluxuri medicale, nu pentru camere tehnice.

Chiar dacă autorizația de funcționare va fi pe 2023, echipamentele în valoare de 3 milioane de euro achiziționate de spital cu sprijinul consiliului județean vor intra pe bugetul anului viitor deoarece vrem să lansăm achiziția din timp, să evităm posibile blocaje de livrare, așa cum am văzut că s-a întâmplat în context pandemic.”, a afirmat Marian Vasile cu privire la dotările medicale existente în plan.