Ursu și-a schimbat părul: „Vela este unul dintre cei mai buni miniștri din Guvernul Orban!”

Primarul Oraviței și-a declarat public apartenența la PNL, chiar dacă deocamdată carnetul de partid îl ține legat de PSD. Nu se mai regăsea printre social-democrați și s-a lăsat convins de performanțele tripletei Vela – Popa – Dunca!

„Apreciez de mai multă vreme actuala echipă liberală din Caraș-Severin. Nu mă refer aici doar la președintele Marcel Vela, ci și la Nelu Popa sau Romeo Dunca și mulți alți prieteni de-ai mei din PNL, dar nu am făcut acest pas spre PNL decât după alegerile locale și asta pentru că liberalii aveau deja un candidat desemnat pentru Primăria Oravița”, a explicat Ursu pentru expressdebanat.ro.

Decizia edilului din Oravița nu a surprins decât pe alocuri. Și asta pentru că apropierea lui de PNL a fost subiect de discuție chiar și înainte de alegerile europarlamentare sau prezidențiale. De ce PNL?! „Pentru că Marcel Vela a demonstrat în Caransebeș, din postura de primar, de ce e capabil. Atunci l-am cunoscut și pot să vă spun că, la acea vreme, Caransebeșul era cu mult înaintea reședinței de județ. După plecarea dumnealui din Primărie, lucrurile stau exact pe dos, Reșița a devenit un exemplu. S-a ajuns în această situație și pentru că Reșița are norocul de a avea un primar precum Nelu Popa. Mai trebuie spus și că președintele Vela gestionează foarte bine un minister dintre cele mai grele. Nu o spun doar eu, o spune toată lumea, Marcel Vela este unul dintre cei mai buni miniștri ai Guvernului Orban!”, a spus același Dumitru Ursu.

Primarul Oraviței are cuvinte de laudă și la adresa noului președinte al Consiliului Județean, Romeo Dunca. Ursu recunoaște astfel, practic, că în campania electorală i-a dat o mână de ajutor candidatului PNL, în detrimentului lui Silviu Hurduzeu. „Tatăl meu a fost șofer pe tir și știu ce înseamnă să administrezi o firmă cu 1000 de camioane. De ce cred în Romeo Dunca?! Pentru că mi-aduc aminte de vorbele unui profesor pe care l-am avut în facultate. Ne spunea acesta că există trei tipuri de oameni, buni, răi și șoferii, aceștia din urmă descurcându-se în orice situație. Dacă Romeo Dunca a condus cu atât de mult succes o companie cu peste 1.000 de șoferi, înseamnă că va coordona fără probleme Consiliul Județean și va construi un alt viitor al județului nostru”, a comentat Ursu.

Cum e privit acest transfer în cele două tabere?! Ursu spune că nu e interesat să ocupe vreo funcție în PNL și că așteaptă ca liberalii din Oravița să fie alături de el înspre binele orașului. În timp ce, în PSD, spune Ursu, s-ar putea să-și mai manifeste la fel nemulțumirile și alți primari: „Eu nu mă mai regăsesc în PSD și cel mai probabil foștii mei colegi urmează să mă excludă. Eu oricum am rupt legătura de ceva vreme cu conducerea județeană PSD”.