Ursu face roată-împrejur, dar tot la PNL e borcanul cu miere!

Primarul Oraviței s-a arătat fascinat de urmașii Brătienilor de la Reșița și Caransebeș imediat după ce a câștigat al treilea mandat sub sigla PSD și a plecat cu liberalii în campania pentru parlamentare, dar continuă să se joace cu liderii social-democrați.

Dumitru Ursu a apărut la mai multe acțiuni de campanie alături de candidații liberali pentru Camera Deputaților și Senatul României, dar Silviu Hurduzeu, președintele PSD Caraș-Severin spune că a primit semnale de la edilul-șef potrivit cărora ar face cale întoarsă. „Este membru PSD și în aceste zile chiar a încercat să ne spună că nu mai dorește să plece din PSD. Ne-a transmis acest mesaj, însă la Oravița există în acest moment un președinte interimar al organizației locale, echipa de acolo a rămas și e la fel de puternică. Vom vedea rezultatele votului din 6 decembrie, dar să știți că eu am mare încredere în echipa de la Oravița cu sau fără Ursu”, a spus astăzi Hurduzeu.

Răspunsul primarului PSD al Oraviței a venit imediat. „Da, astăzi îmi doresc să susțin PNL, să lucrez cu Marcel Vela, omul care ne-a demonstrat că sfințește locul indiferent că vorbim de primărie, de prefectură, de Parlament sau Guvern! Vreau să lucrez cu Romeo Dunca, care după ce a clădit un imperiu în domeniul privat, poate reconstrui județul Caraș-Severin pe principiile sănătoase ale administrației publice județene. Vreau să fiu coleg cu Ioan Popa, primarul municipiului Reșița, care a demonstrat într-un timp foarte scurt că drumul renașterii orașelor cărășene este cel al accesării cu succes al proiectelor cu fonduri europene. Vreau și îmi doresc să fac parte dintr-o echipă care să mă reprezinte și să mă sprijine mereu și necondiționat, o echipă de succes care a demonstrat că #sepoate și în Caraș-Severin. M-aș bucura să am sprijinul unor oameni onești ca Jaro Marșalic, Ovidiu Rădoi, Dan Stan, Ion Chisaliță, Dumitru Rujan, Marius Isac. Am ambiția de a lupta, asemenea doamnei Cornelia Fetea, pentru drepturile semenilor mei. Vreau să pun umărul la construirea Carașului alături de oameni ca Gheorghe Românu, Cristian Miclău, Emanuel Dănilă, Filimon Brian, Gheorghe Roma, Petru Crîsnic, Mirco Lechici, Dan Mușa și ca toți ceilalți colegi din administrația publică locală”, a replicat Ursu.

Ceea ce fac astăzi Ursu și PSD nu e o noutate pentru scena politică din Caraș-Severin. În mandatul trecut, s-a întâmplat la fel, doar că atunci rolurile au fost inversate. Mai mulți primari cu carnet la PNL au activat efectiv în PSD, cu îngăduința liderilor celor două formațiuni, semn că pentru binele județului se poate cădea la înțelegere.